До уваги автомобілістів!

Березень 23, 2018 | Новини | Переглядів: 968 | Коментарі: 0

Поліцейські нагадують водіям про зміни законодавства у сфері безпеки дорожнього руху, зокрема щодо обмеження швидкості руху в населених пунктах та кругового руху транспорту.

Відповідно, обмеження швидкості руху транспорту з 60 до 50 кілометрів на годину в населених пунктах в Україні набуло чинності 1 січня 2018 року. Так само було змінено максимальну швидкість на дорожніх знаках "Початок щільної забудови" і "Кінець щільної забудови".

Що стосується правил кругового руху в Україні, то згідно з новими нормами – «Перевага в русі на перехрестях, де організовано круговий рух, надається транспортним засобам, які вже рухаються по колу».

Під час проїзду перехрестя з круговим рухом, водій обов’язково має керуватися дорожніми знаками пріоритету. Якщо вони відсутні, то в такому випадку – відповідно до ухвалених змін – перевагу мають транспортні засоби, що рухаються по колу, а водії автомобілів, які планують в’їхати на нього – мають поступитися їм дорогою.

Втім, якщо встановлено дорожні знаки, що визначають іншу організацію дорожнього руху на такому перехресті (головна дорога не по колу), слід обов’язково керуватися ними.

Працівники поліції закликають автомобілістів дотримуватися норм чинного законодавства, аби не наражати на небезпеку себе, своїх пасажирів, а також пішоходів.

За матеріалами
управління превентивної діяльності
поліції Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool