До новорічних свят Національний банк України випустив пам’ятну монету "Рік Коня"

Грудень 10, 2013 | Новини | Переглядів: 985 | Коментарі: 0

10 грудня 2013 року Національний банк України увів в обіг пам’ятну монету "Рік Коня".

Начальник Управління нумізматичної продукції та маркетингу Національного банку України Тамара Лошманова розповіла, що пам’ятна монета "Рік Коня" продовжує серію "Східний календар".

"За легендою, у давнину 12 тварин отримали можливість керувати по черзі кожен одним роком, ставши символами цього періоду. Кінь також дістав таку змогу. Тож напередодні новорічних свят Національний банк України випускає присвячену символу наступного 2014 року за східним календарем срібну пам’ятну монету "Рік Коня", − пояснила Тамара Лошманова.

Серія "Східний календар" заснована у 2006 році. Нині вона налічує вже дев’ять монет − "Рік Собаки", "Рік Свині (Кабана)", "Рік Пацюка", "Рік Бика", "Рік Тигра", "Рік Кота (Кролика, Зайця)", "Рік Дракона", "Рік Змії" та "Рік Коня".

"Усі монети цієї серії користуються значною популярністю серед населення завдяки цікавому художньому рішенню − стилизації зображення тварин та рослинного орнаменту, а також використанню різноманітних каменів для оздоблення", – зауважила Тамара Лошманова.

Крім того, вона повідомила, що пам’ятну монету "Рік Коня" номіналом 5 гривень виготовлено зі срібла 925 проби, маса в чистоті – 15,55 г, елемент оздоблення − кубічний оксид цирконію коричневого кольору діаметром 1,0 мм, категорія якості карбування − "пруф".

"Вартість монети (з футляром) становить 395 гривень. Завдяки великому тиражу − 25 000 штук − наші громадяни, за бажанням, матимуть змогу придбати цю монету й привітати своїх рідних і близьких з Новим 2014 роком", − зазначила Тамара Лошманова.

Над створенням монети працювали художники Володимир Таран, Олександр Харук та Сергій Харук, а також скульптори Анатолій Дем’яненко та Володимир Дем’яненко

Придбати пам’ятну монету можна в територіальних управліннях Національного банку України та дистриб’юторів Національного банку України з продажу пам’ятних монет.

Нагадаємо, що пам’ятна монета "Рік Коня" номіналом 5 гривень є дійсним платіжним засобом України й обов’язкова до приймання без будь-яких обмежень за її номінальною вартістю до всіх видів платежів, а також для зарахування на розрахункові рахунки, вклади, акредитиви та для переказів.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool