До Дня рятівника у Кропивницькому відкрили фотовиставку (ФОТО)

Вересень 15, 2023 | Новини | Переглядів: 1111 | Коментарі: 0

Напередодні Дня рятівника та Дня міста кропивницькі надзвичайники презентували на широкий загал фотовиставку Народжені рятувати.

До Дня рятівника у Кропивницькому відкрили фотовиставку

До Дня рятівника у Кропивницькому відкрили фотовиставку

До Дня рятівника у Кропивницькому відкрили фотовиставку

До Дня рятівника у Кропивницькому відкрили фотовиставку


Ідея виставки виникла сама собою. У свідомості людей образ рятувальника, за звичай, постає у вигляді сильного, кремезного чоловіка у бойовці.

Та саме зараз настав час персоналізувати цей узагальнений образ та показати різні обличчя тих, хто обрав для себе шлях служіння людям. На 27 фотографіях відображені події, що вже стали історією: від перших днів війни до реалій сьогодення. Вперше тут представлені фото з ліквідації наслідків ворожих обстрілів по об’єктах інфраструктури м. Кропивницького та області. Ці світлини передають страх, біль і розгубленість перших пасажирів евакопотягів, які прибули на Кіровоградщину. З них дивляться на світ очі пожежних, саперів, медиків та психологів Служби порятунку. І у кожного з них своя історія війни, яку донесли організатори під час презентації.

Показали тут і жіночі обличчя Служби порятунку: психологині, яка працювала з постраждалими від ракетного удару по кременчуцькому торговельному центру “Амстор”, та медикинь, що під обстрілами рятувала поранених. А ще - багато інших історій, що заслуговують на те, щоб про них знали люди, заради яких працюють “Народжені рятувати”.

В рамках презентації відбулася церемонія нагородження. З нагоди професійного свята найкращі бійці Кіровоградського гарнізону ДСНС отримали відзнаки від голови обласної військової адміністрації Андрія Райковича, голови обласної ради Юрія Дрозда, заступника міського голови Олександра Мосіна та архієпископа Кропивницького та Голованівського Марка. Відомчі нагороди вручив рятувальникам начальник Головного управління ДСНС в області Віталій Миронюк.

Хвилиною мовчання вшанували учасники заходу усіх, хто відав своє життя за Україну при виконанні службових обов’язків. Серед таких героїв, що відтепер навіки в строю, Віталій Дубіна, старшина служби цивільного захисту, водій-сапер піротехнічного відділення групи піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Кіровоградській області. Його нагороджено відзнакою Кіровоградської області “За мужність і відвагу” посмертно, яку отримали батьки загиблого героя.

Впродовж наступних двох тижнів фотовиставка “Народжені рятувати” буде доступна для усіх кропивничан та гостей міста у холі Центру надання адміністративних послуг міста Кропивницького “Прозорий офіс” за адресою: м. Кропивницький, вул. Архітектора Паученка, 41/26. У цей період усі бажаючі зможуть ознайомитися з експозицією та залишити свої відгуки про виставку і побажання рятувальникам.

ГУ ДСНС України у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool