До 5-х роковин Майстра

Квітень 18, 2017 | Новини | Переглядів: 1158 | Коментарі: 0

Сьогодні - 5-і роковини від дня смерті беззмінного головного художника Кіровоградського академічного обласного театру ляльок - Остапенка Василя Макаровича.

Впродовж 42-х років майстер придумав сценографію майже до двохсот вистав і створив понад тисячу казкових персонажів, частина з яких і понині допомагає дітям розрізняти добро і зло, орієнтуватися у складних життєвих ситуаціях, вчить дружбі, взаємодопомозі, любові і патріотизму.

Багато вистав, оформлених художником, стали лауреатами міжнародних і українських театральних фестивалів.
Роботи Василя Макаровича Остапенка експонувалися на художніх виставках у Києві, Москві, Тбілісі, Ташкенті, Празі. Твори митця зберігаються в Українському національному музеї театрального мистецтва, Центральному музеї ляльки UNIMA, Національному музеї театрального мистецтва Чехії, Кіровоградському обласному художньому і краєзнавчому музеях.

Крім основної діяльності у театрі, Василь Макарович здійснив художнє оформлення десятків друкованих видань дитячої літератури.
За свої досягнення в розвитку театрального мистецтва, майстер отримав почесне звання "Заслужений працівник культури України", а в останній рік життя став лауреатом обласної премії імені О.Осмьоркіна.

В пам'ять про життя і творчість Василя Макаровича, до 80-річчя від дня його народження, на будівлі театру буде встановлено меморіальну дошку.

Світла йому пам'ять.

Сьогодні - 5-і роковини від дня смерті беззмінного головного художника Кіровоградського академічного обласного театру ляльок - Остапенка Василя Макаровича.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool