«Дніпро-Кіровоград» закликає жителів області перевіряти інформацію

Грудень 12, 2022 | Новини | Переглядів: 1389 | Коментарі: 0

Обласне комунальне виробниче підприємство «Дніпро-Кіровоград» закликає своїх споживачів уважно ставитися до інформації про водозабезпечення, про якість води, про аварійні ситуації тощо, яку поширюють у соцмережах, та перевіряти її в офіційних джерелах. На цьому наголосив керівник Олександр Пісний.

Він зазначив, оскільки «Дніпро-Кіровоград» є об‘єктом критичної інфраструктури, ворог може використовувати соціальні мережі і тему водозабезпечення для створення інформаційних диверсій.

«Надзвичайно важливо в час війни дотримуватися інформаційної гігієни. Тема води – дуже чутлива і ворог це розуміє. Маємо бути завжди на сторожі, щоб не поширювати паніку. Адже паніка – це один із важелів маніпуляцій. Тому прошу всіх бути суперуважними до тієї інформації, яку вам нав‘язують і яку ви можете поширювати», - наголосив Олександр Пісний.

Керівник підприємства нагадав, ОКВП «Дніпро-Кіровоград» максимально забезпечило комунікацію зі споживачами.

«Ми створили телеграм-канал, у якому оперативно інформуємо про форсмажорні ситуації. Водночас маємо офіційну сторінку у Фейсбук, де також оприлюднюються офіційні дані. Дієвою є і комунікація через кол-центр. Тож якщо ви побачили інформацію, яка здається сумнівною чи підозрілою, повідомляйте у будь-який зручний вам спосіб. Чи онлайн, чи телефонуйте за номерами: (0522) 368-368, (050) 488-86-91, (050) 488-86-92, (050) 424-65-00, (050) 377-47-88, (050) 321-54-78, (067) 414-41-74, (067) 821-18-09», - закликав Олександр Пісний.

З аналогічним закликом до населення звернулася і Рада Нацбезпеки України, зазначивши, що поширення меседжу про нібито падіння якості водопровідної води - це свідома дезінформація ворога.

«Поширюючи подібні фейки, ворог намагається спровокувати паніку серед населення та посіяти зневіру у спроможність влади забезпечити населення якісною питною водою. Обласними центрами контролю та профілактики хвороб МОЗ України за поточний рік не зафіксовано жодного спалаху, пов’язаного зі вживанням водопровідної води», - йдеться у зверненні і наголошується: довіряйте лише перевіреним джерелам інформації.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool