Для жителів Кіровоградщини необхідне лікування нині перетворилося на розкіш,- Сергій Ларін

Червень 15, 2016 | Новини | Переглядів: 1150 | Коментарі: 0

Тисячі жителів Кіровоградщини нині не в змозі придбати навіть найнеобхідніші ліки.

Ситуація часто настільки кричуща, що люди просто відмовляють собі у лікуванні, обираючи між харчуванням і сплатою комунальних рахунків. Натомість чинна влада замість того, щоб урегулювати ситуацію на ринку медикаментів і в медицині загалом, самоусунулася від проблем, вважає народний депутат від «Опозиційного блоку», екс-очільник області Сергій Ларін.

– Ситуація з ліками сьогодні кричуща! З одного боку необхідних препаратів просто немає, а новонароджені діти вже понад півроку не отримують передбачених щеплень. З іншого – люди не можуть придбати необхідні медикаменти, бо ціни просто зашкалюють, а їх іще добивають черговим збільшенням тарифів, – наголошує парламентарій.
Ларін зазначає, сьогодні необхідно повернутися до практики створення соціальних аптек, роботу яких він ініціював свого часу в області, а також до поновлення меморандуму між владою і аптечними мережами Кіровоградщини, який не давав піднімати ціни на соціально значущі ліки.
– Влада згорнула соціальні програми в медицині, натомість не запропонувала жодної альтернативи. Більше того, сьогодні сліпо скорочуються ліжкові фонди в лікарнях і закриваються самі медичні заклади… У той час як ми робили все можливе, щоб зберегти у селах ті ж ФАПи, щоб районні лікарні отримали необхідне обладнання і відремонтовані палати, щоб жителі Кіровоградщини мали змогу отримувати належним чином медичні послуги… Те, що зараз відбувається, ніяк інакше як знущанням над людьми я назвати не можу, – підкреслив народний депутат.
Він зауважив, «Опозиційний блок» нині вимагає на законодавчому рівні ухвалити гарантований державою пакет медичних послуг і профінансувати його у повній мірі, а також зупинити так звану «оптимізацію» медичних закладів і забезпечити людей доступними ліками.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool