Для рятувальників Кіровоградщини немає кордонів - вони завжди готові прийти на допомогу людям

Вересень 18, 2014 | Новини | Переглядів: 998 | Коментарі: 0

17 вересня рятувальники Кіровоградщини та всієї держави відзначали професійне свято – День рятівника. Це свято об’єднує людей мужніх, відданих справі та присязі, людей, які завжди готові прийти на допомогу тим, хто цього потребує.

Сьогодні вони не лише ліквідовують пожежі та рятують з вогняної пастки людей, а й допомагають постраждалим в аваріях вибратися з понівечених автомобілів, відкривають двері квартир, де зачинилися маленькі діти, допомагають усім, кому це необхідно. Основна мета – забезпечити належний захист населення і територій від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру.
Цього дня на фасаді Управління ДСНС у парадній формі вишикувалися рятувальники, щоб урочисто відзначити 18-ту річницю професійного свята. Привітати працівників пожежно-рятувальної служби завітали керівники області, народні депутати, керівники силових структур, духовенство та ветерани служби.
Урочистий захід відкрив начальник Управління генерал-майор служби цивільного захисту Віктор Федорчак, який звернувся до підлеглих зі щирими привітаннями, подякував колективу служби за вірність обов’язку, відвагу та вміння стати надійним щитом між людьми та небезпекою. Також під час святкової промови Віктор Васильович вручив почесні грамоти та подяки ДСНС України, Управління ДСНС, Всеукраїнської асоціації ветеранів війни та МНС України, ветеранам та кращим працівникам служби, а також – чергові спеціальні звання рятувальникам Кіровоградщини та наголосив, що кордонів між рятувальниками Кіровоградського гарнізону чи гарнізонів інших областей не існує – вони успішно виконують завдання за призначенням у будь-якому куточку єдиної держави. Наші рятувальники виконують почесну місію – допомагають людям на Сході: піротехніки розміновують території, де проводилася антитерористична операція, а наші психологи надають допомогу переселенцям, які приїздять до області. Також начальник Управління висловив подяку почесним гостям, які відвідали захід та пообіцяв, що рятувальники Кіровоградщини і надалі будуть ефективно виконувати завдання за призначенням.
Зі словами привітання звернувся до рятувальників області перший заступник голови Кіровоградської обласної державної адміністрації Віктор Серпокрилов та вручив спільні відзнаки від керівництва облдержадміністрації та обласної ради. За бездоганну працю, високопрофесійне виконання службових обов’язків подякував колективу та нагородив працівників голова обласної ради Олександр Чорноіваненко. З вітальними словами звернувся до рятувальників і народний депутат України Валерій Кальченко, екс-Міністр Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи. Від імені керівників усіх силових структур області привітав рятувальників зі святом прокурор Кіровоградської області Михайло Гаврилюк.
Професія рятувальника почесна, проте і дуже небезпечна. Майже щодня працівники служби 101 ризикують своїм життям для спасіння інших. Але кожна людина: і рятівник і врятований відчувають потребу в духовності і божому благословенні. Тож, від імені Владики Кіровоградського та Новомиргородського Іоасафа привітав рятувальників та вручив нагороди Української православної церкви протоієрей Євгеній Назаренко.
Також почесні гості оглянули аварійно-рятувальну техніку, що є на озброєнні у рятувальників Кіровоградщини та допомагає оперативно реагувати на наслідки різних надзвичайних подій.
День рятівника відзначили також у кожному районі області. Зокрема, у Світловодському міськрайвідділі У ДСНС України у Кіровоградській області, особовий склад привітав заступник начальника Управління Олег Мельчуцький, який зокрема відзначив важливу роль рятувальників Кіровоградщини у відновленні зруйнованих міст на території східних областей України, а також у наданні допомоги переселенцям. Багато вдячних слів на адресу працівників пожежно-рятувальної служби висловили присутні на святі очільники району та міста, а також представники релігійних конфесій, запрошені на свято.
Всі щирі слова, які звучали цього дня підтвердили, що це свято – знак подяки і шани за відданість своїй справі, за вагомий внесок у благородну справу захисту життя і здоров’я, охорону довкілля та збереження матеріальних надбань держави. Безперечно, професія рятівника, складна й відповідальна, кожен працівник Служби 101 з гідністю й честю виконує свою роботу, а інакше і бути не може, тому що служити Батьківщині, допомагати людям є найпочеснішим обов’язком.
Прес-служба Управління ДСНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool