Діти Кіровоградщини вимагають Президента України врятувати їм життя та зберегти їм батьків

Вересень 09, 2011 | Новини | Переглядів: 1407 | Коментарі: 0

Протягом серпня та вересня нинішнього року, Віктор Янукович, парламентарі, міністри та керівники міжнародних інституцій отримали дві тисячі листівок з проханням допомогти вижити. Ці звернення, разом з дітьми із усієї країни, написали діти Кіровоградщини, які мають ВІЛ-інфікованих батьків. В цих листівках діти просять виділити необхідні кошти для закупівлі життєвонеобхідних ліків для себе та своїх близьких, хворих на СНІД.


Сьогодні в Україні лікування отримує понад 25 000 українців, серед них 223 людини – жителі Кіровоградського регіону. Ще близька 70 ВІЛ-позитивних Кіровоградців потребують лікування на даний час та стоять у черзі за призначенням лікування. Для того, щоб врятувати людей та зупинити епідемію в державі, потрібно забезпечити життєво-необхідним лікуванням усіх хворих на СНІД. Адже якщо ВІЛ-інфікована людина приймає препарати вона живе повноцінним нормальним життям та не може інфікувати здорову людину. Увесь світ визнав, що 100% забезпечення лікуванням хворих на СНІД є економічно доцільною та найкращою профілактикою захворювання.
Разом з тим, в нашій країні складється ситуація, що ставить під сумнів ефективність відповіді на епідемію ВІЛ-інфекції та створює умови для підвищення смертності людей, які живуть з ВІЛ\СНІДом. В першу чергу це викликано необхідністю збільшення державного фінансування урядових програм щодо закупівлі житевонеобхідних препаратів – антиретровірусної терапії.
«Ці листи – це остання надія наших дітей бути почутими, - стверджує Дмитро Шерембей, заступник голови Координаційної ради ВБО «Всеукраїнська мережа ЛЖВ». СНІД – це не просто хвороба , це епідемія, і якщо її не зупинити, то вона стосуватиметься кожного. Ми сподіваємося, що Прем’єр-міністр виконає доручення Президента зупинити епідемію та підтримає запит Міністерства охорони здоров’я на 100% фінансування ліків для ВІЛ-позитивних людей», - додає пан Шерембей.
«Я дуже вірю в те, що наш Президент прочитає мого листа і допоможе всім ВІЛ-інфікованим людям і моїй мамі, адже вони так хочуть жити - розказує Тетянка, учасниця акції, яка не вирішила не просто підписати листівку Президенту, а написала листа, щоб бути почутою. – Я сподіваюся, що прочитавши мого листа, він дізнається про таких людей, їх проблеми та допоможе їх врятувати».
Надію на те, що Віктор Янукович почує юних українців, висловила і керівник Кіровоградського відділення «Всеукраїнської мережі людей, що живуть з ВІЛ/СНІД» Ганна Пилипенко. Зокрема вона наголосила, що Кіровоградська область теж потребує збільшення надходжень антиретровірусних препаратів та запевнила, що її організація докладе максимум зусиль, щоб забезпечити лікуванням ВІЛ-позитивних дітей та батьків Кіровоградської області.
«Маленькі українці, а разом з ними і ми – громадські активісти, віримо в те, що в них та їх близьких буде майбутнє і держава про них подбає та забезпечить непереривним лікуванням, адже Віктор Янукович має почути дитячі благання, написані дитячими руками в надісланих листівках, - резюмувала Ганна Пелипенко– Дуже сподіваюся, що їх старання були не даремними і вони будуть почуті».
 

Додатково: За останніми даними міжнародних організацій в Україні сьогодні живе понад 360 000 ВІЛ-позитивних людей. 92 000 з них потребують лікування.
Станом на 1 липня 2011 року майже 2500 ВІЛ-позитивних дітей отримують лікування за кошти державного бюджету. Дітей, які постраждали від епідемії в Україні, в кого батьки чи близькі люди живуть з вірусом імунодефіциту в десятки разів більше.

 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool