Деякі товари для АТО звільнено від ввізного мита та податку на додану вартість

Серпень 04, 2014 | Новини | Переглядів: 848 | Коментарі: 0

Парламентарі внесли відповідні зміни до Податкового та Митного кодексу. Пільги вводяться тимчасово, на час проведення антитерористичної операції або запровадження воєнного стану, і стосуватимуться засобів індивідуального захисту, ліків та медвиробів.

Зокрема, не обкладатиметься ПДВ і митним збором імпорт:
- спеціальних засобів індивідуального захисту – це каски та їх компоненти (наприклад, підшоломи, амортизатори), бронежилети, а також нитки та тканина для їх виготовлення;
- лікарських засобів та медвиробів, призначених для використання закладами охорони здоров’я та учасниками АТО для надання медичної допомоги фізичним особам, які були поранені, контужені чи зазнали іншого ушкодження здоров’я. Пільговані обсяги ввезення чи постачання таких товарів визначатиме уряд. Щодо них застосовують спрощений порядок надання разових дозволів на ввезення.
Зазначені зміни передбачені законами України від 01.07.2014 №1560-VІІ „Про внесення змін до Митного кодексу України та деяких законів України щодо ввезення засобів індивідуального захисту та лікарських засобів” та від 01.07.2014 №1561-VІІ „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо спеціальних засобів індивідуального захисту та лікарських засобів”, які набули чинності з 23.07.2014 року.

Прес-служба ГУ Міндоходів у Кіровоградській області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool