«Децентралізаційний марафон» - це 1000 зустрічей в потенційних об’єднаних громадах по всій Україні

Липень 04, 2016 | Новини | Переглядів: 889 | Коментарі: 0

Під час ХІІ Українського муніципального форуму Виконавчий директор АМУ Мирослав Пітцик презентував акцію «Децентралізаційний марафон», в рамках якої до кінця року будуть проведені інформаційні зустрічі в 1000 потенційних об’єднаних громадах.

«Їхньою метою є стимулювання громад до об’єднання. Ці зустрічі проведуть наші регіональні відділення спільно з регіональними консультантами Асоціації із залученням представників об’єднаних громад, які вже мають позитивний досвід. Цей процес, до речі, йде по всьому світу.

В конкуренції за інвестора перевагу має лише сильна, консолідована громада. Тому я хочу попросити наших колег поставитись до процесу формування спроможних громад, як до надважливої справи, яка зможе забезпечити майбутнє нашим громадам, та загалом Україні.», - зазначив Мирослав Пітцик .

На Кіровоградщині організатором «Марафону» є регіональне відділення Асоціації міст України. На практиці, проект стартував незадовго до офіційного оголошення. Вже є перші враження і відгуки. Виконавчий директор Кіровоградського РВ АМУ Валентина Ільюшкіна наголосила:
«Ми, виключно, для себе зробили аналіз перших заходів в рамках «Марафону». Перше, що хотілося б відзначити – це аудиторія. Люди по - різному ставляться до реформи. Всюди ми зустрічали активних противників і прихильників, а найстрашніше - байдужих до будь - яких процесів в державі людей. Зрозуміло, що суспільству нині притаманне розчарування і зневіра, але після години - двох спілкування люди розуміють, що альтернативи покращити життя у окремо взятому селі на сьогодні, просто, немає: або брати відповідальність і розвиватись заради дітей і онуків, або доживати на уламках СРСР, живучі лише надіями».

«1000 зустрічей і як результат відправити на старт 1000 об’єднаних територіальних громад - це дуже амбітний план Асоціації і її регіональних представників. Недосконалість законодавства, гальмування органами місцевого самоврядування і адміністрацій у деяких регіонах може стати реальною перешкодою у оперативному створені об’єднаних громад», - таку думку висловив Помічнянський міський голова Микола Антошик.

Довідка: Наразі, в Україні створено близько 300 об’єднаних територіальних громад. На Кіровоградщині нині створено три ОТГ і ще три готуються на до об’єднання. Натомість у Західних областях: в Тернопільській - 26, Хмельницькій - 22, Чернівецькій - 10 ОТГ. В Центральній Україні: в Херсонській , Харківській, Миколаївській та Сумській областях лише по одній громаді.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool