Держтехногенбезпека: Зустрічаємо Новий рік безпечно. (ФОТО)

Грудень 28, 2011 | Новини | Переглядів: 1551 | Коментарі: 0

Брифінг начальника Управління Держтехногенбезпеки в області Ігоря Парфьонова

27 грудня у обласному Управлінні Держтехногенбезпеки відбувся брифінг за участю начальника Управління полковника служби цивільного захисту Ігоря Парфьонова. Темою для обговорення стали питання пожежної безпеки під час проведення Новорічних та Різдвяних свят. Ігор Вікторович застеріг, що лише протягом перших десяти днів 2011 року на території області виникло 28 пожеж, на яких загинуло 6 людей та травмовано двоє, у тому числі - одна дитина. Аби запобігти пожежам під час зустрічі Нового 2012 року та Різдвяних свят начальник Управління нагадав найелементарніші правила, виконання яких допоможе захистити майно, здоров’я, а, головне, життя жителів від згубної сили вогню. Особливу увагу Ігор Вікторович акцентував на важливості постійного нагляду за малечею, адже саме їх пустощі з вогнем часто-густо мають сумні наслідки.
Окремим питанням для розгляду став протипожежний захист об’єктів, які будуть задіяні під час святкування Новорічних та Різдвяних свят, адже більшість святкових заходів проходить у громадських місцях: школах, дитячих садочках, будинках культури. Напередодні свят інспектори органів державного нагляду у сфері пожежної безпеки перевірили як виконуються вимоги пожежної безпеки в таких установах. Планується проведення раптових перевірок і безпосередньо під час ранків та вечірок.
Зустріч Нового року важко уявити без використання піротехнічних виробів. Та не слід забувати, що піротехнічна продукція відноситься до вибухо- та пожежонебезпечної, тож до її зберігання, якості й реалізації є певні вимоги. Ігор Вікторович повідомив, що органами державного нагляду у сфері пожежної безпеки в області спільно із представниками управління захисту прав споживачів, міліції, інших органів виконавчої влади та засобів масової інформації проведено рейдові перевірки суб’єктів підприємницької діяльності, що реалізують піротехнічні вироби. Перевірено 198 об’єктів торгівлі, виявлено 8 фактів реалізації несертифікованих піротехнічних виробів. Державними інспекторами з нагляду у сфері пожежної безпеки в містах та районах заборонено подальшу реалізацію 58 виробів та притягнуто до адміністративної відповідальності 7 осіб.
Хоча нинішня зима досить м’яка, не радує нас снігами і морозами, синоптики обіцяють їх у січні. Тоді з’явиться крига на водоймах і любителі підлідного вилову риби та прогулянок по крижаній поверхні вийдуть на лід. Але перебування на кризі завжди небезпечне. Минулої зими на водоймах області загинуло 11 осіб, чотирьох вдалося врятувати бійцям служби «101». Ігор Парфьонов звернувся до журналістів з проханням інформувати населення про нещасні випадки на воді, попереджати про тонку кригу та розміщувати застереження щодо небезпеки перебування на кризі.
Саме засоби масової інформації дають можливість звернутися до громадян та застерегти від необачних вчинків. Тож, скориставшись нагодою, Ігор Вікторович подякував працівникам мас-медіа за співпрацю та поздоровив з наступаючими святами.

Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

Держтехногенбезпека: Зустрічаємо Новий рік безпечно.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool