Держтехногенбезпека: Запобігти лісовим пожежам у пожежонебезпечний період

Березень 29, 2012 | Новини | Переглядів: 1317 | Коментарі: 0

Семінарські заняття по вивченню порядку взаємодії, попередження та протидії пожежам у природних екосистемах відбулися 28 березня у Кіровограді.  Про це Інтернет-видання  «FotoInform» повідомило Управління Держтехногенбезпеки у Кіровоградській області

У роботі семінару взяли участь керівники міських та районних відділів обласних управлінь МНС та Держтехногенбезпеки, головні лісничі державних лісогосподарських підприємств Кіровоградського обласного управління лісового та мисливського господарства. Проведення занять пов’язане з близьким початком пожежонебезпечного періоду. З початком весни на території області почастішали випадки пожеж сухої рослинності на відкритих територіях. Лише протягом минулих вихідних їх виникло більше десяти. Тож необхідно визначити заходи направлені на запобігання пожежам у екосистемах, відпрацювати питання взаємодії усіх зацікавлених служб.

Головний лісничий Кіровоградщини Наталія Ревенко у своєму виступі відмітила плідну співпрацю служб цивільного захисту населення та лісівників у минулому році та висловила сподівання на її успішне продовження цьогоріч.
Заступник начальника Управління Держтехногенбезпеки Роман Шаповалов, виступаючи на семінарі, наголосив, що кінцева мета діяльності усіх присутніх служб – недопущення виникнення пожеж у лісових масивах, а це можливо лише за умови чіткої злагодженої взаємодії та співпраці. Працівники Управління Держтехногенбезпеки обов’язково братимуть участь у рейдових перевірках лісництв, застерігатимуть громадськість через засоби масової інформації, шляхом використання соціальної реклами. Під час виступів інспекторського складу у трудових колективах та навчальних закладах робитиметься акцент на вимогах пожежної безпеки у природних екосистемах.
Також на семінарі розглянуто питання Порядку взаємодії територіальних підрозділів МНС та обласного лісового господарства при виникненні та ліквідації лісових пожеж, алгоритм дій у разі їх виникнення та тактика гасіння.
Днями питання запобігання пожежам у природних екосистемах розглядатиметься на засіданні обласної комісії ТЕБ та НС.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool