Держтехногенбезпека: З приходом весни збільшується кількість пожеж на відкритих територіях

Березень 22, 2012 | Новини | Переглядів: 1349 | Коментарі: 0

З настанням весни з року в рік збільшується кількість пожеж на відкритих територіях – горить суха трава та сміття. 

Причина таких займань – людська недбалість у поводженні з вогнем: необережно кинуті непогашені сірники чи недопалки, спалювання сміття під час прибирання присадибних ділянок, узбіч доріг тощо. Суха вітряна погода сприяє швидкому поширенню вогню. Таке неконтрольоване горіння створює загрозу для лісових насаджень, господарчих споруд, житлових будинків, ліній електропередач, трансформаторних підстанцій, погіршує екологічну ситуацію. 

Протягом останніх двох днів на території області вже виникло 6 пожеж на відкритих територіях. Відмічається збільшення кількості таких пожеж і у інших регіонах держави. Враховуючи це, Державна інспекція техногенної безпеки звертається до громадян з проханням дотримуватися вимог пожежної безпеки під час перебування на природі, весняно-польових роботах на дачних ділянках та у приватному житловому секторі. Будьте обережні з сірниками та недопалками. Не розводьте багаття у вітряну погоду. Не залишайте вогонь без нагляду допоки він повністю не згасне. Для певності краще залийте його водою. Спалюючи сміття на присадибних ділянках, пам’ятайте, що безпечна відстань до будівель має становити не менше 15 метрів.
Будьте пильними та пам’ятайте нехтування правилами пожежної безпеки тягне за собою адміністративну чи навіть кримінальну відповідальність за скоєне лихо!
При перших ознаках пожежі відразу телефонуйте 101!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool