Державний бюджет на 2018 рік передбачає зростання доходів громадян,- Сергій Кузьменко

Грудень 11, 2017 | Новини | Переглядів: 1045 | Коментарі: 0

Минулого тижня Верховна Рада України ухвалила Державний бюджет на 2018 рік. Головний фінансовий документ наступного року спрямований на зростання доходів громадян, оскільки це принципова позиція Президента України, підтримана Урядом. На цьому наголосив голова облдержадміністрації Серій Кузьменко під час щотижневої апаратної наради.

"Мінімальна заробітна плата наступного року складатиме 3723 гривні. Велика ймовірність, що впродовж 2018 року її розмір зростатиме. Економічна ситуація в державі дозволяє сьогодні закласти до бюджету такий показник. Нагадаю, що у 2016 році мінімальна зарплата складала всього 1600 гривень", – підкреслив Сергій Кузьменко, коментуючи основні положення головного фінансового документу держави.

Голова облдержадміністрації також зазначив, що наступного року поступово зростатиме прожитковий мінімум – від 1700 до 1853 гривень, та підкреслив, що передбачено кошти і на підвищення зарплат педагогам та медичним працівникам. Також у 2018 році майже 140 мільярдів гривень буде додатково спрямовано у Пенсійний фонд України, що дасть змогу також збільшити виплати пенсіонерам.

"У Державному бюджеті також передбачено кошти на виконання низки програм, які були анонсовані або започатковані Урядом раніше. Зокрема, у 2018 році продовжить діяти державна програма "Доступні ліки", тому жителі Кіровоградщини і надалі матимуть можливість купувати ліки за нижчою ціною або отримувати деякі препарати за рецептами безкоштовно, – зауважив Сергій Кузьменко. – Також ми матимемо можливість придбати у співфінансуванні з місцевими бюджетами нове медичне обладнання – обласна лікарня отримає новий ангіограф".

Очільник облдержадміністрації також наголосив, що в Держбюджеті закладено значну суму на будівництво та ремонт доріг:

"Більше 46 мільярдів гривень заплановано у 2018 році витратити на те, щоб дороги в Україні стали якіснішими". Сергій Кузьменко дав доручення своєму заступнику з профільних питань та керівництву Служби автодоріг в області розпочати відповідні роботи вже навесні, за сприятливих погодних умов, при цьому зазначивши, що вже є і відповідний досвід організації робіт, і компанії-підрядники, які готові працювати на дорогах області.

Голова облдержадміністрації також повідомив, що 22 грудня відбудеться чергове засідання обласної ради, на якому депутати розглянуть проект обласного бюджету на наступний рік, і висловив сподівання, що 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool