Депутати прийняли міський бюджет на 2012 рік

Грудень 30, 2011 | Новини | Переглядів: 1455 | Коментарі: 0

29 грудня відбулось третє засідання Кіровоградської міської ради шостого скликання.

Перше, що зробили, – внесли зміни до бюджетних призначень на галузь охорони здоров’я, щоб медики встигли за кілька днів старого року отримати заробітну плату за грудень. А потім перейшли до розгляду депутатських запитів. Окрім таких, що стосувались соціальної сфери, був ряд запитів, спрямованих на вирішення комунальних проблем, зокрема відновлення зовнішнього освітлення імені Паризької Комуни, ремонту інженерних мереж багатоповерхівок, виділення коштів на встановлення електролічильників у одному з гуртожитків селища Нового та внесення змін до програми природоохоронних заходів по розчищенню русла річки Біянки. Депутати підтримали всі пропозиції та дали доручення відповідним управлінням міської ради у місячний термін опрацювати їх та доповісти про виконання.

Також депутати внесли зміни до рішення міської ради від 25 січня 2011 року «Про встановлення місцевих податків та зборів». Йдеться про встановлення ставок єдиного податку. У ході обговорення проект рішення зазнав певних змін, зокрема, до першої групи підприємців, а саме фізичних осіб, які не використовують найманої робочої сили і займаються винятково роздрібним продажем товарів з торговельних місць на ринках або надають послуги населенню і мають на рік доходу не більше 150 тисяч гривень, були додані ще й ті, які займаються ремонтом побутової техніки та товарів особистого вжитку. Їм знизили єдиний податок з 10 до восьми відсотків від мінімальної зарплати, яка у січні наступного року визначена у розмірі 1073 гривні.
Після цього депутати перейшли до розгляду проекту бюджету міста на 2012 рік. Напередодні, презентуючи цей документ на прес-конференції, заступник міського голови Ігор Василенко зазначив, що загальний обсяг доходів міського бюджету на 2012 рік передбачається у сумі 756, 6 мільйона гривень. Власні податкові і неподаткові надходження, зазначив Ігор Василенко, у 2012 році складуть 326 мільйони гривень. Головним бюджетоутворюючим податком залишиться податок з доходів фізичних осіб – 269, 8 мільйона гривень. Передбачається його зростання порівняно з 2011 роком на 18,7 відсотка. На 13,9 відсотка збільшаться і надходження від плати за землю, які у наступному році заплановані у розмірі 45,1 мільйона гривень. Ще 2,7 мільйона гривень надійдуть від оренди цілісних майнових комплексів.
Отримавши вичерпні відповіді щодо доходів та видатків міського бюджету, які озвучила на сесії начальник фінансового управління міської ради Любов Бочкова, депутати погодились з основними його формулюваннями, внісши при цьому ряд пропозицій. Міська рада на 2,9 мільйона гривень збільшила фінансування на капітальне будівництво і житлово – комунальне господарство за рахунок додаткових надходжень, що планується отримати від продажу землі і від єдиного податку.
Більшістю голосів міський бюджет на 2012 рік був прийнятий, і Кіровоград вступить у новий рік з головним фінансовим документом.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool