Депутати обласної ради ухвалили бюджет Кіровоградщини на 2018 рік

Грудень 22, 2017 | Новини | Переглядів: 804 | Коментарі: 0

На сесії облради підтримано проект рішення "Про обласний бюджет на 2018 рік" – 47 депутатів із 53 присутніх проголосували "За".

Зазначене питання на розгляд сесії вносив голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко. Після обговорення проекту рішення керівник ОДА прокоментував деякі репліки і запитання, що прозвучали від депутатів.

Стосовно водозабезпечення міста Долинська Сергій Кузьменко зазначив, що у 2017 році обласною владою було прийнято рішення про будівництво водогону в Долинській і виділено значні кошти на виготовлення проектно-кошторисної документації. Проте міською і районною радами не ухвалено низки необхідних для розробки проекту рішень (стосовно виділення землі під насосну станцію, вивчення ситуації щодо запасів води тощо). "Обласна державна адміністрація в 2018 році буде наполягати і допомагати органам місцевого самоврядування, щоб це питання було врегульоване і щоб ми мали змогу розпочати реалізацію проекту з будівництва водопроводу", – підкреслив керівник облдержадміністрації.

Сергій Кузьменко також зауважив, що цього року виділялися кошти і на реконструкцію міського театру в Олександрії. Але будівля є пам’яткою архітектури, тому виникли певні труднощі з виготовленням проекту. Зовнішній ремонт театру вже зроблено, треба виконувати внутрішні будівельні роботи з урахуванням автентичності приміщення. "У бюджеті залишаються кошти, виділені на реконструкцію театру в 2017 році. Шукаємо підрядну організацію, яка закінчить роботи", – зауважив голова облдержадміністрації.

Стосовно виділення коштів з обласного бюджету у 2018 році на дитячу обласну лікарню Сергій Кузьменко наголосив: "Переконаний, що проекти, реалізовані в галузі охорони здоров'я області протягом двох останніх років, слугуватимуть людям не одне десятиліття. Дякую усім будівельникам і усім структурам, які фінансували будівельні роботи в дитячій обласній лікарні до того, як надійшли кошти з державного і обласного бюджетів. Ми люди відповідальні і порядні, тому повинні за ті роботи стовідсотково розрахуватися. Виділенням коштів ми закриємо це питання".

Насамкінець голова облдержадміністрації подякував депутатському корпусу облради за роботу в 2017 році та привітав усіх із ухваленням головного фінансового документу Кіровоградщини.

Дохідна частина обласного бюджету на 2018 рік передбачена у сумі 6493727,8 тис. грн., з яких доходи загального фонду складають 6010412,5 тис. грн., а доходи спеціального фонду – 483315,3 тис. грн. Видатки обласного бюджету передбачено у сумі 6493321,5 тис. грн., з яких видатки загального фонду – 5950687,4 тис. грн. та видатки спеціального фонду – 542634,1 тис. грн.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool