Дарунки Насті Шкоді (ФОТО)

Вересень 16, 2011 | Новини | Переглядів: 1586 | Коментарі: 0

8 вересня 2011 року в приміщенні Кіровоградського обласного художнього музею за участю керівника Управління по збереженню культурних цінностей Федеральної служби по контролю за дотриманням законодавства в сфері охорони культурної спадщини (РОСОХОРОНКУЛЬТУРА), заступника голови Кіровоградського земляцтва в м. Москві Віктора Петракова відбулася передача 4-х спеціальних інвалідних візків для студентки Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, лауреата премії Кабінету Міністрів України, молодої мисткині та активної учасниці танцювальних конкурсів Анастасії Шкоди та її партнера по танцях.

Настя Шкода народилася 17 травня 1991 року. В 2008 році закінчила Знам’янську ЗОШ № 2. З 2009 року – студентка мистецького факультету Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Анастасія Вікторівна Шкода є нащадком славетного роду Т. Г. Шевченка.
У вересні 2005 року стався нещасний випадок. Внаслідок цього Настя отримала тяжку травму хребта та легень. Далі – операції, рік повної нерухомості, період реабілітації, знову лікування…
У жовтні 2006 року від інсульту померла мати Анастасії. Дівчина залишилась повною сиротою.
Незважаючи на юний вік - на рахунку Насті чимало досягнень.
Має диплом Всеукраїнського громадського соціально-політичного об’єднання «Національна асамблея інвалідів України» за перемогу у Всеукраїнському конкурсі «Рівні можливості очима дітей» у номінації «кращий малюнок» у віковій категорії 15-18 років (2007 рік).
В 2009 році взяла участь в міжрегіональному конкурсі «Краса без обмежень», який проходив у м. Донецьку та виборола звання другої віце - міс.
У 2009 році стала лауреатом Премії Кабінету Міністрів України за особливі досягнення молоді у розбудові України у номінації «За творчі досягнення».
В 2010 році стала переможцем Всеукраїнського фотоконкурсу «Знай свої права: від інвалідності до можливостей».

Роботи Насті часто експонуються на виставках. Паралельно із малюванням Настуся захоплюється фотографією. Результатом її творчої роботи стали персональні виставки живописних та фоторобіт у 2008, 2009, 2010 роках в обласному художньому музеї та участь у проекті «Скарби музеїв України на святій землі Софії Київської» (м. Київ, 2009р.).

Виставки А. Шкоди проходили також у малих галереях обласного художнього музею: у відділі підліткового читання і організації дозвілля Кіровоградської обласної дитячої бібліотеки імені А. Гайдара (лютий 2011 року) та в Інформаційно-ресурсному центрі Обласного центру дитячої та юнацької творчості (травень 2011 року). До 20 річчя з дня народження Анастасії була випущена вітальна листівка (автор ідеї і куратор проекту Віктор Петраков).

Настя, незважаючи на те, що сама потребує підтримки та допомоги, одною з перших відгукується на участь в благодійних акціях. В 2009 році взяла участь в Першому Великодньому благодійному аукціоні та в Благодійному «Кіровоградському Фотобієнале-2009». Навесні 2011 року Анастасія зустрілася з вихованцями Знам’янської школи-інтернату та провела благодійну акцію – передала в дарунок дітлахам багато іграшок.

Передані інвалідні візки були виготовлені Центром реабілітації інвалідів на візках «Катаржина» (м. Москва) спеціально для Анастасії. Їх розміри пристосовані до її антропометричних даних та фізичних можливостей, виготовлені із титану – найлегшого металу, який надає візку легкості у пересуванні, маневреності та пристосований для занять танцями та спортом.
Передача відбулась за сприянням голови Управління по збереженню культурних цінностей Федеральної служби по контролю за дотриманням законодавства в сфері масових комунікацій і охороні культурного надбання (РОСОХОРОНКУЛЬТУРА), заступника голови Кіровоградського земляцтва в м. Москві Віктора Васильовича Петракова. Інвалідні візки були виготовлені на замовлення відомого російського підприємця, колекціонера та благодійника Володимира Олексійовича Логвиненка.
Підтримку Анастасії також здійснює відомий російський колекціонер Володимир Васильович Царєнков, який нині проживає в Лондоні.
Наразі розглядається можливість реабілітації Анастасії у Санкт-Петербурзькому медичному центрі, який готовий взяти на себе зобов’язання по її лікуванню. У вирішенні цього питання велику підтримку Настя отримує від голови опікунської ради Центру національної слави Росії Володимира Івановича Якуніна.

12 вересня 2011 року Анастасія Шкода відвідала відділ Кіровоградського обласного художнього музею – картинну галерею Петра Оссовського «Світ і Вітчизна» де і випробувала передані візки та продемонструвала елементи танців на візку. Анастасія залишилася в захваті від якості, зручності та зовнішнього вигляду візків.

Колектив Кіровоградського обласного художнього музею висловлює щиру вдячність Віктору Васильовичу Петракову за особисту підтримку Анастасії Шкоди та залучення благодійників до святої справи.
Маємо щиру надію, що небайдужих людей буде більше…

 

Тетяна Ткаченко – директор Кіровоградського обласного художнього музею

Дарунки Насті Шкоді (ФОТО)
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool