ДАІ:Комплекс профілактичних заходів - «Перевізник»

Серпень 20, 2011 | Новини | Переглядів: 1638 | Коментарі: 0

З метою посилення державного контролю за безпекою пасажирських перевезень, станом утримання залізничних переїздів, дотримання водіями транспортних засобів вимог законодавства у сфері надання пасажирських послуг та на виконання вимог розпорядження №10/71 від 17.08.2011 року на території Кіровоградської області з 18 серпня по 5 вересня проводиться комплекс профілактичних заходів під умовною назвою «Перевізник».

В даний період проводитимуть спільні перевірки працівниками ДАІ та територіальних підрозділів Головавтотрансінспекції в області щодо стану дотримання пасажироперевізниками ліцензійних умов.
Позаплановим спільним перевіркам підлягатимуть усі без виключення автоперевізники, особливу увагу при цьому звертатимуть на дотримання ними вимог безпеки дорожнього руху, а саме: режимів праці і відпочинку водіїв, проведення перед- та післярейсових технічних оглядів транспортних засобів і медичного огляду водіїв, рівня кваліфікації водіїв, а також належного реагування на допущені ними порушення Правил дорожнього руху.
При перевірках технічного стану автобусів в автогосподарствах, автостанціях особливу увагу звертатимуть на справність запасних та аварійних виходів, укомплектованість засобами протипожежної безпеки, факти незаконного переобладнання автобусів, встановлення додаткових місць для сидіння, балонів для роботи на газовому паливі, які не відповідають вимогам безпеки та не призначені для заправки таким пальним.
Цільовим перевіркам будуть підлягати базові автопідприємства щодо виконання ними договірних умов з перевізниками (зберігання транспортних засобів, їх ремонту й перед- та післярейсових технічних оглядів транспортних засобів, а також медичного огляду водіїв).
Інспектори ДАІ проводитимуть позачергові обстеження стану утримання залізничних переїздів. У разі виявлення порушень та недоліків направлятимуть відповідні приписи щодо їх усунення, а до винних посадових осіб вживатимуться заходи щодо їх притягнення до адміністративної відповідальності.
Спільно із замовниками перевезень переглядатимуть існуючі маршрути пасажирських перевезень. У випадку виявлення маршрутів, які проходять через регульовані залізничні переїзди, що не обслуговуються черговим працівником, вирішуватимуть питання щодо приведення їх у відповідність до існуючих вимог або відкриття нових маршрутів.
Робота нарядів ДПС ДАІ із документування грубих порушень допущених водіями автобусів буде організована за допомогою використанням засобів фото-, відео фіксації. Забезпечивши належне реагування на факти перевезення водіями автобусів пасажирів понад максимальну кількість, передбачену технічною характеристикою транспортних засобів, а також порушень правил зупинки під час здійснення посадки (висадки) пасажирів, перевезення пасажирів на автобусному маршруті протяжністю понад 500 км одним водієм, відсутність у водіїв комерційних транспортних засобів, належно оформленої ліцензійної картки, не проходження щозмінного передрейсового медичного огляду або контролю технічного стану транспортних засобів, відхилення від визначеного маршруту руху, зберігання автобусів поза встановленими місцями стоянки.
З метою виявлення фактів керування водіями пасажирського транспорту у нетверезому стані, спільно з медичними працівниками територіальних медичних установ проводитимуть перевірки стану водіїв при виїзді на лінію та поверненні в гараж, а також на кінцевих зупинках маршрутів перевезення пасажирів.
За результатами проведених перевірок буде вжиті відповідні заходи адміністративного впливу та за наявності підстав направити подання на анулювання відповідних ліцензій.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool