ДАІ: Концентрація за кермом - запорука безпеки водія та пасажирів

Грудень 19, 2011 | Новини | Переглядів: 1177 | Коментарі: 0

Статистика безжально свідчить про страшні цифри жертв ДТП. З початку 2011 року на шляхах Кіровоградщини  сталося 378 дорожньо-транспортних пригод, з постраждалими, в яких загинули 77 людей  і 465 травмовано. Про це Інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у ВЗГ УДАІ УМВС Кіровоградської області 

 

 Оскільки, сьогоднішній швидкоплинний світ складається виключно з відволікаючих чинників, найбільш розповсюдженими є: «балакучий» пасажир, краєвиди за вікном, різноманітні рухомі предмети всередині авто, розмова по стільниковому телефону, навіть типу «хендс-фрі», споживання їжі за кермом, паління, навіть банальний пошук потрібної радіостанції - цього буде достатньо щоб втратити контроль за машиною та потрапити в аварію. Як наслідок нашому мозку дуже важко фільтрувати інформацію й розмежовувати позитивні та негативні чинники. Проте, водіння вимагає зосередженості, у протилежному випадку - аварії не минути. Відсутність зосередженості під час керування транспортним засобом на великій швидкості протягом  лише 10 секунд призводить до серйозних наслідків. Отож, прислухайтеся до наступних порад, дотримання яких зможе вберегти Вас від лиха, особливо корисними вони будуть для водіїв початківців:

Панель приладів - не іграшка.     

Настроювати панель приладів краще тоді, коли машина стоїть. Якщо раптом у Вас виникає необхідність щось змінити у настроюваннях під час руху авто, скористайтесь допомогою пасажира.

Не вживайте їжу та напої за кермом.

Під час виснажливої та тривалої їзди за кермом їжа може спокусити . У цьому випадку краще зупинити авто і попоїсти. (Ці ж поради стосуються  й паління за кермом).

Якщо Вам потрібно зателефонувати, зупиніть авто.

Стільникові телефони можуть стати серйозною загрозою для водія, оскільки вони слугують розумовим відволікаючим чинником. Тому для того щоб зателефонувати, зупиніть авто на узбіччі (не зупиняйтесь серед дороги - це небезпечно).

Мисліть тверезо.

Вашу увагу розсіюється, якщо Ви розмовляєте з пасажиром або по телефону, заглиблюєтеся у власні думки. Зосередьтесь на керуванні - це Ваше головне завдання.

 

Плануйте заздалегідь.

Сплануйте свій маршрут руху по мапі, перевірте технічний стан автомобіля - таким чином Ви підготуєтесь до подорожі. Якщо це можливо нехай Ваш пасажир буде асистентом і навігатором.

Припаркуйтесь, якщо виникла проблема з дитиною.

Гра з дитиною під час руху або, що ще гірше, дозвіл покерувати автомобілем з колін дорослого взагалі є неприпустимим. Діти потребують в декілька разів більшої уваги ніж дорослі співрозмовник. Тому, якщо Вашій дитині потрібна допомога, спочатку зупиніть машину на узбіччі, лише потім вирішуйте проблеми, що виникли.

Допоможіть підліткам усвідомити роль відволікаючих чинників.

Часто взявши авто у батьків, молоді люди полюбляють подорожувати й при цьому вмикати гучно музику, вживати напої. Однак, статистичні дані свідчать, що молоді люди у декілька разів частіше потрапляють у аварії, ніж дорослі. Тому головне завдання батьків - допомогти дітям осягнути усі ази керування. Адже, батьки - приклад для наслідування.

А саме головне - не виконуйте всі вище перераховані завдання одночасно

Керування автомобілем - досить складна річ, тому якщо Ви почнете одночасно виконувати бодай два завдання не пов»язані з керуванням авто це вдвічі збільшить імовірність ДТП.

Будьте пильними за кермом, бережіть себе та інших учасників дорожнього руху, адже дорога не пробачає помилок!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool