ДАІ Кіровоградської області навчає дітей Правилам дорожнього руху

Червень 14, 2013 | Новини | Переглядів: 829 | Коментарі: 0

У рамках загальнодержавних профілактичних заходів «Літо – 2013» у Кіровоградській області працівники ДАІ відвідують пришкільні літні табори та літні табори відпочинку з метою профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму.

Під час таких зустрічей проводяться тематичні конкурси, вікторини з Правил дорожнього руху, залучаються команди юних інспекторів руху та творчі колективи.
«Проведення профілактичних заходів, направлених на попередження дитячого дорожньо-транспортного травматизму – одне із пріоритетних завдань Державтоінспекції Кіровоградщини. Ще змалку у дітей потрібно виховувати повагу до Правил дорожнього руху, аби в майбутньому досягти позитивних результатів» - переконаний начальник управління Державтоінспекції області Олексій Березневич .
Саме тому робота по профілактиці дитячого дорожньо-транспортного травматизму – не спонтанна, а чітко спланована. Не припиняється вона і влітку. Майже при кожному шкільному закладі працюють літні табори відпочинку, в яких і проводять працівники ДАІ різноманітні заходи для дітей. Не залишають без уваги і сільські ЗОШ. Цього тижня співробітники Державтоінспекції завітали до вихованців Бережинської загальноосвітньої школи Кіровоградського району, аби нагадати їм про правила безпечної поведінки на дорозі. Як зазначають інспектори з профілактичної роботи ДАІ області, така робота спрямована передусім на те, аби дітки самі не порушували Правила дорожнього руху, і розповідали про безпеку на дорозі своїм близьким і товаришам.
Перед учнями школи виступив загін юних інспекторів руху Бережинської школи, який є одним із кращих загонів області, адже на обласних змаганнях команда посіла друге місце. Учасники агітбригади мовою пісні та танцю розповіли про значення основних дорожніх знаків та правила поводження на дорозі. Учням молодших класів виступ команди дуже сподобався, дякували юним інспекторам руху гучними оплесками.
Виступ агітбригади був пізнавальним теоретичним матеріалом, учасники команди разом з учнями вийшли на шкільне подвір’я, де вже на практиці показували, як на перехресті мають поводити себе водії транспортних засобів та пішоходи.
Далі – ще цікавіше! Інспектори ДАІ організували для юних школярів справжній брейн-ринг. Діти командами шукали відповіді на 20 тематичних запитань, які стосуються Правил дорожнього руху. Кмітливість учасників у цьому конкурсі інспектори винагородили подарунками. У підсумку гордості викладачів школи не було меж. Наталія Ентова, педагог-організатор Бережинської ЗОШ, зазначила, що дітки знають Правила дорожнього руху і допомагають не тільки собі на дорозі, а й своїм рідним, постійно нагадують про важливість правильної поведінки на дорозі.
Самі ж учасники команди ЮІР впевнені, що отримані знання обов’язково знадобляться їм у майбутньому. І безперечно пишаються тією роботою, яку вони проводять.
По закінченню зустрічі діти написали листи-звернення до водіїв з проханням поважати пішоходів та дотримуватися ПДР.
Сподіваємося, що такі зустрічі допоможуть діткам у майбутньому складному світі великих швидкостей.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool