ДАІ Кіровоградщини проводить профілактичні заходи на дорогах

Лютий 18, 2015 | Новини | Переглядів: 897 | Коментарі: 0

З метою профілактики дорожньо-транспортних пригод та задля впливу на свідомість потенційних порушників, Державтоінспекцією області проводяться загальнодержавні профілактичні заходи на території обслуговування, під умовною назвою “Швидкість, обгін”.

Невтішна статистика з дорожньо-транспортних пригод, на жаль, нікого не виховує і не переконує. Лише за 2014 рік через перевищення безпечної швидкості на Кіровоградщині сталося 145 (2013 рік – 132) дорожньо-транспортних пригоди, у яких 184 (2013 рік – 156) особи отримали тілесні ушкодження, та ще 57 (2013 рік – 41) – загинули. Під час нагляду за дорожнім рухом працівниками підрозділів ДАІ області виявлено та припинено 12620 порушень водіями швидкісних режимів. У зв’язку з цим працівники підрозділів Державтоінспекції області не залишились осторонь від проведення загальнодержавних профілактичних заходів на території краю, щоб дисциплінувати учасників дорожнього руху. Довести до свідомості кожного – перевищувати швидкість неприпустимо. Адже це наша з вами безпека під час участі у дорожньому русі.
18 лютого представники засобів масової інформації побували разом з інспекторами Державтоінспекції на стаціонарному посту Державтоінспекції в Олександрівському районі на перехресті автошляхів державного значення Київ – Знам’янка та Олександрівка – Кіровоград – Миколаїв, де встановлено один з автоматичних комплексів «Гарпун». Він призначений для дистанційного перегляду результатів вимірювання швидкості транспортних засобів лазерним вимірювачем швидкості «ТруКам».
Журналісти оглянули саму конструкцію автоматичного комплексу та побачили його в дії.
«Гарпун» являє собою спеціальний бокс, що має антивандальний захисний корпус і броньоване скло. Усередині цього боксу розміщено радари «ТруКам» та пристрої модемного бездротового зв’язку, які передають на пости ДАІ чи патрульні автомобілі спеціальні файли з інформацією про порушення конкретним транспортним засобом швидкісного режиму. Цей комплекс обладнаний датчиком несанкціонованого втручання в роботу, живиться від власних акумуляторів, заряду яких, залежно від температурного режиму, вистачає на 10 годин. Керувати «Гарпуном» можна дистанційно – навіть за кілька десятків кілометрів від місця його дислокації.
Поки інспектори Державтоінспекції розповідали про дію автоматичного комплексу, журналісти отримали можливість ознайомитися з дією «Гарпуна» наочно: прилад зафіксував порушення, сформував файл і передав його на ноутбук зі спеціальним програмним забезпеченням. Інспектори отримали фотознімок, де вказані погодні умови, номер і марку автомобіля-порушника та швидкість, яка значно перевищує дозволену. Наближаючись до посту ДАІ водій-порушник знижує швидкість, проте у інспекторів є беззаперечні докази для зупинки водія і складання протоколу про вчинене порушення.
Також працівники профілактичної служби УДАІ УМВС України в області та журналісти поцікавилися точкою зору безпосередніх учасників дорожнього руху – водіїв щодо доцільності проведення подібних заходів. Усі респонденти зазначили, що самі намагаються не порушувати правила дорожнього руху, адже це їх безпека. А такі профілактичні заходи ДАІ проводити потрібно, бо це дисциплінує водіїв.
Під час проведення профілактичних заходів журналісти стали свідками грубого порушення правил дорожнього руху деякими водіями, котрі навіть в населеному пункті розвивають велику швидкість: понад норму і 20, і 30 км/год. Не зважають навіть на те, що у селі чи місті дуже багато пішоходів, які можуть раптово з’явитися на проїжджій частині дороги.
Усім учасникам дорожнього руху варто пам’ятати, що мета Державтоінспекції – не штрафи, а вплив на свідомість потенційного порушника. Адже ціною нехтування Правилами дорожнього руху може стати чиєсь життя.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool