ДАІ Кіровоградщини провела осінній комісійний огляд доріг

Жовтень 22, 2014 | Новини | Переглядів: 1058 | Коментарі: 0

Дуже часто порушення Правил дорожнього руху водії обумовлюють незадовільним станом вулично-шляхової мережі, зокрема дорожнім покриттям, відсутністю освітлення, необхідних дорожніх знаків, пішохідних доріжок.

Контроль за забезпеченням безпечних умов дорожнього руху при утриманні вулично-шляхової мережі залишається одним із пріоритетних напрямків роботи Державтоінспекції.
У період з 15 вересня по 12 жовтня 2014 року на території Кіровоградської області проведено осінній комісійний огляд, до якого залучено представників дорожньо-комунальних і залізничних організацій, Укртрансінспекції.
Мета обстеження – визначення стану експлуатаційного утримання автомобільних доріг загального користування, вулиць міст та населених пунктів, залізничних переїздів області та підготовки їх до експлуатації в зимовий період 2014-2015 років.
Особлива увага під час огляду приділялася організації роботи щодо приведення вулично-дорожньої мережі в безпечний для руху стан, а саме відсутності ямковості, облаштуванню аварійно-небезпечних ділянок, місць концентрації ДТП, забезпеченню нормативного освітлення наземних пішохідних переходів, облаштування технічними засобами регулювання дорожнього руху.
У ході огляду перевірено готовність виробничих підрозділів дорожньо-комунальних організацій до утримання доріг у зимовий період (технічний стан снігоприбиральної техніки та навантажувачів, наявність необхідного запасу паливно-мастильних матеріалів та піщано-соляної суміші тощо), та їх готовність до введення обмежень або закриття руху на дорогах під час можливого виникнення надзвичайних ситуацій унаслідок різкого погіршення погодних умов під час зимового періоду 2014-2015 років.
Крім того, Державтоінспекцією обстежені автомобільні стоянки, розміщені вздовж автомобільних доріг державного значення, які будуть використовуватись для відстою транспорту на період виникнення ускладнень в дорожньому русі у зимовий період.
За результатами огляду на усунення виявлених недоліків в утриманні вулично-дорожньої мережі керівникам дорожніх, комунальних та залізничних організацій направлено 33 приписи ДАІ та 33 керівники притягнено до адміністративної відповідальності. Про недоліки в утриманні автомобільних доріг та вулиць населених пунктів області з пропозиціями стосовно покращання організації дорожнього руху поінформовано органи місцевого самоврядування. Всього направлено 59 таких інформацій.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool