Cпіввласники багатоквартирних будинків самостійно визначатимуть вартість послуг з утримання будинків та прибудинкових територій

Лютий 02, 2016 | Новини | Переглядів: 914 | Коментарі: 0

Верховна Рада України підтримала у першому читанні за основу проект Закону «Про житлово-комунальні послуги» (№ 1581-д), який спрямований на удосконалення цієї сфери.

За вказане рішення проголосувало 242 народних депутатів України.

Законопроектом пропонується надати можливість мешканцям як співвласникам багатоквартирних будинків самостійно визначати вартість послуг з утримання будинків та прибудинкових територій, а також припинення державного регулювання цін в цій сфері.
Окрім загальних вимог до надання житлово-комунальних послуг, у законопроекті надані їх характеристики. Передбачені також особливості укладання договорів про надання комунальних послуг при різних формах управління багатоквартирного будинку (безпосередньо власниками, об’єднанням співвласників, управителем).

Законопроектом розмежовуються права, обов’язки та відповідальність учасників відносин у сфері житлово-комунальних послуг, а також визначені точки комерційного обліку комунальних послуг.

Нагадаємо, законопроект «Про житлово-комунальні послуги» був направлений парламентом на доопрацювання. Профільний комітет доопрацював та узгодив проект з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Національною комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, профільними асоціаціями та громадськими інституціями і рекомендував Верховній Раді України прийняти його за основу.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool