COVID-19: За два тижні на Кіровоградщині захворіли 70 мешканців

Серпень 31, 2020 | Новини | Переглядів: 891 | Коментарі: 0

Упродовж двох крайніх тижнів у Кіровоградській області зареєстрували 70 випадків захворювання на коронавірусну інфекцію. Із цієї кількості половина – люди віком 60 років і більше.

Про це повідомила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук сьогодні 31 серпня.

«Люди похилого віку належать до групи ризику. На фоні COVID-19 у них можуть загострюватись хронічні хвороби та стрімко погіршуватись стан здоров’я. Лише за минулу добу коронавірус виявили в двох кропивничанок віком 84 і 94 роки. Наразі вони госпіталізовані», - зазначила Надія Оперчук.

Головна санітарна лікарка області додала, що під час перших ознак захворювань людям похилого віку слід одразу звертатись до сімейного лікаря. За наявності симптомів він має виписати направлення на ПЛР-тестування.

Заступниця керівника департаменту охорони здоров’я ОДА Наталя Горбенко зазначила, що на Кіровоградщині продовжують працювати 29 мобільних бригад, які відбирають біологічні зразки для досліджень безпосередньо вдома в хворого.

За офіційними даними, наразі в області хворіє 77 мешканців. 16 людей мають легкий перебіг хвороби, тож лікуються вдома під наглядом сімейного лікаря. Ще 61 пацієнт знаходиться на госпіталізації. Двоє хворих перебувають на апаратах ШВЛ.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool