«Classik-proekt» в Кіровоградському обласному художньому музеї

Січень 27, 2014 | Новини | Переглядів: 1304 | Коментарі: 0

23 січня 2013 року в Кіровоградському обласному художньому музеї в рамках обласного фестивалю української академічної музики «Classik-proekt» відбувся вечір українського романсу «Український солоспів» за участю учнів, студентів та викладачів мистецьких навчальних закладів м. Кіровограда (на пошану Юлія Мейтуса, Якова Степового, Миколи Колеси - українських композиторів-ювілярів 2013-2014 років).

Фестиваль «Classik-proekt» веде свій початок із 2003 року, коли мистецька ідея Кіровоградської музичної школи № 2 під назвою «обласний конкурс юних композиторів» отримала належну підтримку. А вже у 2012 році фестиваль отримав свій офіційний статус.
В урочистому відкритті заходу взяли участь член оргкомітету фестивалю, директор Кіровоградської музичної школи № 2 ім. Ю.С.Мейтуса, заслужений працівник культури України Ревенко Валентина Григорівна та начальник управління культури і туризму Кіровоградської міської ради Назарець Анна Федорівна.
В рамках концерту вокально-хорової музики виступили:
- хор старших класів Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю.С. Мейтуса (керівник – Наталя Корсунова-Трибіненко);
- вокальний дует – Вероніка Габелко та Марія Сухонос – учениці Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю.С. Мейтуса;
- учениці Кіровоградської музичної школи №2 ім. Ю.С. Мейтуса Анна Біланова, Катерина Михайлюта, Аліса Житінська;
- студенти Кіровоградського музичного училища Оксана Лікаренко та Артем Гасленко;
- викладачі Кіровоградського музичного училища Маріанна Максименко та Любов Кардаш.
Вечір українського романсу, на якому звучали твори видатних українських композиторів Юлія Мейтуса, Якова Степового та Миколи Колеси, пройшов в атмосфері духовного піднесення, збагатив уявлення слухачів про українську музичну культуру.

Анатолій Кімнатний – завідуючий відділу Кіровоградського обласного художнього музею – картинної галереї Петра Оссовського «Світ і Вітчизна»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool