Чорнобильці Кіровоградщини своєчасно отримують державні виплати та компенсації

Квітень 26, 2022 | Новини | Переглядів: 1223 | Коментарі: 0

Особи, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС, своєчасно отримують матеріальну та іншу допомогу. Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення ОВА Олександр Догаров.

Наразі в області проживають 8711 осіб, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, з них 5294 тис. учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, 1785 тис. постраждалих осіб, 843 потерпілих дитини та 789 дружин померлих ліквідаторів.

На державному рівні діє програма щодо соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи. Цьогоріч передбачено 22 мільйони гривень для забезпечення постраждалих громадян допомогою та компенсаціями.

З бюджету області передбачено 3,3 млн. грн., що на 6% більше, ніж торік для забезпечення безкоштовними ліками та зубопротезуванням.

Задля належного вшанування пам’яті жертв техногенної катастрофи та учасників ліквідації з обласного бюджету виділені кошти у сумі 517,50 тис. грн., які надали можливість надати матеріальну допомогу найбільш вразливій категорії населення (53 дітям з інвалідністю, дітям сиротам та які втратили одного з батьків, з числа дітей потерпілих внаслідок Чорнобильської катастрофи та 970 учасникам ліквідації 1 категорії) по 500 грн. кожному.

Усі пільги та компенсації, передбачені у Державному бюджеті, виплачуються в повному обсязі. 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool