Чому не було відеоспостереження на президентських виборах у Кропивницькому?

Квітень 03, 2019 | Новини | Переглядів: 2432 | Коментарі: 0

Таке питання виникає у багатьох мешканців міста Кропивницький. На виборчих дільницях не було відеоспостереження за виборчим процесом та підрахунком голосів, повідомляє FOTOINFORM.NET

У 2012 році у нашому місті були встановлені комплекти відеоспостереження на всіх виборчих дільницях. Тоді місцеві ЗМІ разом з представниками місцевої влади дивилися, як були встановлені відеокамери та як вони працюють. Під час виборчого процесу кожен охочий кропивничанин мав змогу подивитися, що відбувається на виборчій дільниці: є черги, чи немає, або подивитися, як рахують голоси виборців, чи спокійно на дільниці, чи немає правопорушень та інше.

Де ділися ці встановлені відеокамери, на які були потрачені великі державні кошти, хвилює кропивничан, які хочуть спостерігати за виборчим процесом. Також і для працівників поліції відеоспостереження було б цілком доречне. Якщо б виникали якісь правопорушення на виборчій дільниці, то цей матеріал можна було б використовувати у суді. Так на запитання ФОТОИФНОРМу відповів начальник Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області Роман Козьяков.

У Кропивницькому виборчі дільниці знаходяться в багатьох навчальних закладах, тому незрозуміло, чому познімали системи відеоспостереження, бо це додаткові заходи безпеки у школах. І якщо вирішили, що не потрібні для виборчих дільниць відеокамери, то для спостереження за безпекою у школах можна було їх залишити. Тому постає питання: хто знімав, куди вони поділися, кому вони заважали?

Нагадаємо, як інформували українські ЗМІ , що у 2012 році на організацію відеоспостереження на дільницях в Україні було витрачено майже 1 млрд гривень (996 мільйонів грн), закуплено понад 32 тисячі програмно-апаратних комплексів. Про це повідомив перед президентськими виборами у березні місяці заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко, коли  його запитали про відеоспостереження на дільницях на цих виборах.
«Відеоспостереження на виборчих дільницях ніяким законом, в тому числі чинним законом "Про вибори Президента України", не передбачено, тому цього відеоспостереження не буде», – сказав Євген Радченко. При цьому додав: «Я не виключаю того, що в разі бажання будь-який орган місцевого самоврядування, до компетенції якого це належить, або інша обласна адміністрація може встановлювати такі камери в приміщеннях. Але ці камери не мають на меті фіксування чи відеоспостереження за голосуванням або підрахунком голосів. Це може бути використано винятково з питань безпеки»


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool