Чи попереджає міліція Кіровоградщини насильство у сім"ях?

Травень 31, 2012 | Новини | Переглядів: 1131 | Коментарі: 0

Органами прокуратури Кіровоградщини проведено перевірки в органах внутрішніх справ на предмет додержання останніми вимог Закону України «Про попередження насильства в сім’ї». Виявлено суттєві порушення. Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у прес-службі прокуратури області

За інформацією старшого помічника прокурора області з питань захисту прав і свобод дітей Людмили Білобрицької, найбільше порушень виявлено в службах дільничних інспекторів міліції МРВ УМВС України в області. Так, неналежним чином ведеться облік осіб, які вчинили насильство в сім’ї у Вільшанському, Голованівському, Долинському, Кіровському, Новоукраїнському, Знам’янському та Світловодському МРВ УМВС України в області.
Деякими райвідділами упродовж 2011-2012 р.р. не застосовувалися захисні приписи (Голованівський, Компаніївський райони). У порушення вимог ст.ст. 10, 13 Закону України «Про попередження насильства в сім’ї» протягом 2011 року службою ДІМ Голованівського РВ УМВС України в області офіційні попередження та захисні приписи не вносилися за наявності для цього підстав. Так, у порушення вимог закону, співробітниками служби ДІМ за фактом вчинення насильства в сім’ї притягнуто до адміністративної відповідальності громадянина К. Не зробивши належних висновків, останній в тому ж місяці двічі скоїв насильство в сім’ї, однак дільничний інспектор в черговий раз обмежився складанням протоколу про адміністративне правопорушення. Проте не застосував офіційного попередження та після цього захисного припису, що свідчить про малоефективну профілактичну роботу з особою, яка вчинила насильство в сім’ї.
Неналежна робота кримінальної міліції у правах дітей підрозділів внутрішніх справ щодо виявлення неблагополучних сімей, в яких батьки допускають жорстоке поводження з неповнолітніми, сприяє скоєнню батьками злочинів відносно власних дітей. Як приклад, батько у стані алкогольного сп’яніння (Світловодський район) застосував фізичне насильство до свого сина, чим завдав дитині фізичних та психологічних страждань. Працівниками Світловодського МВ УМВС України в області не вжито передбачених Законом заходів. Внаслідок бездіяльності останній за скоєння фізичного насильства відносно свого сина залишився непокараним. Аналогічні порушення допущено цим же підрозділом міліції і щодо двох інших громадян, які скоїли насильство в сім’ї.
Інший приклад, мати (Новоукраїнськй район), постійно зловживала алкогольними напоями, вихованням сина не займалася, не забезпечувала його потреби в одязі, харчуванні, згідно віку, за місцем проживання характеризувалася виключно з негативної сторони. Однак, на обліку у кримінальній міліції у справах дітей чи служби ДІМ РВ УМВС України в області та відповідних службах не перебувала, а тому своєчасних заходів для захисту прав дитини не вжито. У подальшому бездіяльність служб та органу внутрішніх справ призвела до економічного (існування за рахунок тимчасових заробітків) та психологічного (неможливого проживання дитини в сім’ї) насилля, як наслідок - покінчення життя самогубством через повішання.
Переважна більшість районних органів внутрішніх справ несвоєчасно (замість 3 денного строку) інформують про осіб, які вчинили насильство в сім’ї відділи у справах сім’ї та молоді райдержадміністрацій та служби у справах дітей - щодо неповнолітніх. Не направляються до відділів у справах сім’ї та молоді РДА щоквартальні інформації про кількість звернень з питань вчинення насильства в сім’ї. Такі факти мають місце в Голованівському та Олексадрівському РВ УМВС в області.
За результатами проведеної перевірки міжміськрайпрокурорами внесено 27 подань (у тому числі 15 керівникам територіальних органів внутрішніх справ) про усунення виявлених порушень вимог законодавства про попередження насильства в сім’ї та ініційовано притягнення винних посадових осіб до відповідальності.
За узагальненими матеріалами прокуратурою області підготовлено подання начальнику УМВС України в області.
Правозахисна діяльність прокуратури щодо захисту прав дітей триває.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool