Чи підлягають оподаткуванню військовим збором сума допомоги по вагітності та пологах?

Серпень 18, 2014 | Новини | Переглядів: 798 | Коментарі: 0

Оскільки об’єктом оподаткування військовим збором є доходи фізичних осіб, зокрема, у формі заробітної плати, інших заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються (виплачуються, надаються) платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, то при визначенні об'єкту оподаткування в частині зарплатних виплат слід керуватися підпунктом 14.1.148 пункту 14.1 статті 14 Податкового кодексу України.

Також з метою визначення об'єкту оподаткування податком на доходи фізичних осіб використовується Інструкція зі статистики заробітної плати, затверджена наказом Держкомстату від 13.01.2004 р. № 5 .
Сума допомоги по вагітності і пологах не відноситься до фонду оплати праці відповідно до підпункту 3.2 Інструкцій № 5. Тому підстав дня утримання військового збору з декретних немає. З декретних необхідно утримувати тільки єдиний внесок.

Прес-служба Кіровоградської ОДПІ
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool