Чи буде потоп на Кіровоградщині?

Березень 22, 2018 | Новини | Переглядів: 838 | Коментарі: 0

Обласна комісія ТЕБ та НС розглянула питання безаварійного пропуску талих і поверхневих вод у весняний період

Під керівництвом першого заступника голови облдержадміністрації Сергія Коваленка відбулось позачергове засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій

Головну увагу під час засідання було приділено аналізу гідрометеорологічної ситуації та стану забезпечення безаварійного пропуску повені, паводку та льодоходу в весняний період 2018 року.

За інформацією начальника обласного центру з гідрометеорології Олени Юрченко, протягом першої та другої декади березня на території області відмічалося проходження циклонів та атмосферних фронтів, що супроводжувались потужними опадами у вигляді снігу та дощу. Сума опадів за другу декаду в більшості районів області склала 32-51 мм, що становить 289-474 % декадної норми. На полях області за даними снігозйомки 20 березня, висота снігу становила 7-17 см, при цьому запас води склав 8-36 мм, що становить норму на цю дату.
За словами Олени Юрченко, набагато більша висота снігового покриву відмічалася на Кіровоградщині в 1986, 1996, 2010 роках і була в межах 13- 37 см.

Стосовно рівня води на водних об’єктах області, Олена Юрченко зазначила, що він знаходиться в межах середніх багаторічних значень з незначним добовим коливанням в межах 1-6 см. За її словами, враховуючи таку гідрологічну ситуацію, а також прогноз погоди, весняне водопілля слід очікувати в межах та дещо вище норми.

"Негативних наслідків під час весняної повені не очікується. Водночас, не можна виключати небезпеки техногенного характеру, тому слід контролювати рівень і скид води в наявних водосховищах", - наголосила Олена Юрченко.
Про готовність та профілактичні заходи щодо реагування на можливий паводок на нараді поінформували керівники Долинського, Олександрійського районів, а також міста Кропивницький.
Завершуючи засідання перший заступник голови ОДА наголосив: "В області розроблені лінійні схеми річок з визначенням корисних та вільних об’ємів на зарегульованих водоймах, моделі формування об’ємів повеневих вод та прогнозування ситуації з наповненням водойм, схеми протипаводкового захисту. Тому дотримуючись відповідного плану дій та виконуючи доручення комісії, можна сказати, що в цілому маємо спокійну ситуацію із забезпеченням безаварійного пропуску повені, паводку та льодоходу у весняний період 2018 року". 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool