Четверо людей отруїлися грибами на Кіровоградщині серед них - одна дитина

Липень 12, 2011 | Новини | Переглядів: 1535 | Коментарі: 0

Дощі наприкінці червня та на початку липня перенесли початок збирання зернових, але посприяли появі у лісах та лісосмугах великої кількості дикорослих грибів. Про це інтернет-виданню  «FotoInform» повідомили у прес-службі УМНС України в області.

Чим тут же скористалися любителі «тихого полювання». Як наслідок – четверо людей потрапили до реанімаційних відділень лікарень з діагнозом отруєння грибами. Серед постраждалих і 8-річний хлопчик. Стан усіх хворих наразі оцінюється лікарями як середнього ступеня важкості.
Шановні громадяни! Щоб не потрапити на лікарняне ліжко з тяжким отруєнням, пам’ятайте: не можна вживати гриби, що ростуть у лісах та лісосмугах, поруч з полями, які обробляються хімічними речовинами. Ніколи не збирайте грибів, яких не знаєте. Якщо ж у вас виникли щонайменші сумніви щодо якості грибів, відмовтеся від їх вживання. Так ви врятуєте своє життя та життя ваших рідних. Перед приготуванням страв гриби необхідно добре промити і обов'язково відварити у підсоленій воді протягом 10-15 хвилин. А готові страви зберігати на холоді в емальованому посуді не більше 24 годин. І в жодному разі не давайте їсти гриби дітям та вагітним жінкам.
Пам’ятайте, самим надійним способом уникнути отруєння дикорослими грибами залишається відмова від їх вживання.
Здоров'я, та навіть життя людини, що отруїлася грибами, багато в чому залежить від того, наскільки своєчасно їй буде надана медична допомога. Варто пам'ятати – при будь-якому отруєнні, і не лише грибами, навіть на перший погляд незначному, необхідно звернутися до лікаря.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool