Черкаська область: на річці Дніпро врятовано 5 рибалок

Березень 25, 2013 | Новини | Переглядів: 903 | Коментарі: 0

24 березня о 08:10 до оперативно-координаційного центру Управління Держслужби із надзвичайних ситуацій у Черкаській області надійшла інформація про те, що на Дніпрі в районі пристані «Адамівка» (с. Рацеве, Чигиринського району), внаслідок ускладнення погодних умов сів на мілину промисловий катер із 5 рибалками.

Як стало відомо, риболовецьке промислове судно «Ладога», підприємства ТОВ «Ера» з села Велика Андрусівка, Кіровоградської області попри штормове попередження 24 березня вийшло на промисловий лов риби. Під час пошуку сіток у катера відмовив двигун і некероване судно лягло у дрейф. Рибалки намагалися власними силами полагодити двигун, проте, це їм не вдалося. Водночас під час дрейфу, на відстані 3х кілометрів від берега судно сіло на мілину, де одразу потрапило під жорсткі удари двометрових хвиль. Дуже швидко корабель вкрився товстим шаром криги, до того ж через бокову хвилю виникла загроза його перекидання та затоплення. Під час боротьби із стихією за судно, рибалки так і не зуміли завезти двигун, до того ж усі промокли та замерзли.

Через декілька годин, втративши із негодою останні сили, знесилені та перелякані рибалки звернулися за допомогою до рятувальників.

Для порятунку рибалок, на місце події терміново виїхало відділення рятувальних водолазних робіт, аварійно-рятувального загону спеціального призначення управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Черкаській області.

На час прибуття на місце рятувальників, замерзлі рибалки вже впали у відчай, оскільки не бачили для себе щасливого виходу з ситуації в якій опинилися.

Попри мороз, сильний вітер та майже 2-х метрові хвилі, долаючи шугові поля, не зважаючи на значну небезпеку для власного життя водолази-рятувальники подолали на гумовому човні кілька кілометрову відстань. Аби дістатися до потерпілих, рятувальникам-водолазам довелось витратити майже годину. Частину відстані, через шугові поля на мілині, рятувальники подолали по груди у воді. Для порятунку п’ятьох рибалок, співробітникам аварійно-рятувального загону спеціального призначення довелось двічі долати небезпечний маршрут.

Завдяки оперативним, професійним, героїчним та самовідданим діям співробітників Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області рибалок вдалось зняти із напівзатопленого судна та у задовільному стані доставити на берег.

На суходолі рятувальники встановили мобільний пункт обігріву, де потерпілих рибалок переодягли у сухий одяг, зігріли гарячим чаєм, надали необхідну медичну та психологічну допомогу.

Координацію рятувальних робіт здійснювали: оперативна група Управління ДСНС у Черкаській області на чолі з начальником управління генерал-майором служби цивільного захисту Віктором Гвоздем.

ДСНС України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool