Черговий етап акції «Податки без таємниць» пройшов у Олександрії

Квітень 02, 2015 | Новини | Переглядів: 785 | Коментарі: 0

Як вже стало традицією, акція була проведена Кіровоградською обласною радою спільно з Головним управлінням ДФС у Кіровоградській області. Захід відбувся за участі міських, сільських, селищних голів Олександрійського та Петрівського районів.

Основними питаннями порядку денного стало обговорення особливостей оподаткування плати за землю з юридичних та фізичних осіб, застосування спрощеної системи оподаткування сільськогосподарськими підприємствами, оподаткування доходів з фізичних осіб у 2015 році, сплата військового збору, а також координація спільних дій органів державної фіскальної служби та органів місцевого самоврядування щодо декларування доходів громадян, отриманих у 2014 році.
Відкриваючи засідання заступник голови Кіровоградської обласної ради Іван Владов зауважив, що сьогодні нормальне функціонування місцевих громад регіону неможливе без взаємного обміну інформацією та тісної взаємодії між фіскальними органами та місцевою владою.
«У зв'язку з останніми змінами у бюджетному та податковому законодавстві особливої актуальності набула тема бюджетної децентралізації. Саме новації європейського зразка в національному податковому законодавстві дадуть можливість фінансово підкріпити соціально-економічні програми, важливі для місцевих громад, забезпечити комфортні умови для ведення бізнесу», – зазначила заступник начальника Головного управління ДФС у Кіровоградській області Тетяна Гавренкова
Зокрема, вона висловила слова вдячності як платникам податків, так і органам місцевого самоврядування та виконавчої влади за співпрацю щодо наповнення місцевих бюджетів. Також повідомила, що по Олександрійській об’єднаній державній податковій інспекції до місцевого бюджету за січень-березень надійшло 55 млн.грн., що на 7 млн.грн. більше, ніж за аналогічний період 2014 року. По всіх територіях, які обслуговує інспекція, забезпечений приріст надходжень у порівнянні з минулим роком.
«Зрозуміло, що в податковій сфері залишається ще чимало питань, які хвилюють бізнес і потребують вирішення. Ми не тільки знаємо про них, а й працюємо над ними у тісній співпраці з громадськістю. Ми налаштовані на активну роботу з бізнесом і органами місцевого самоврядування та виконавчої влади, адже наш взаємний інтерес полягає у стабільності економічної ситуації в регіоні та пошуку нових можливостей для розвитку бізнес-середовища», – підкреслила вона.
Наступний захід планується провести у м. Долинська для голів міських, сільських та селищних рад Долинського, Компаніївського, Устинівського, Новгородківського та Бобринецького районів.

Прес-служба ГУ ДФС у Кіровоградській області


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool