Будьте пильними аби не стати жертвою кишенькових крадіїв

Травень 27, 2011 | Новини | Переглядів: 1878 | Коментарі: 0

У будь-яку пору року актуальним є питання, як тримати свої речі завжди під рукою, але разом з тим і так, щоб вони були недоступні для оточуючих. Про це інтернет-виданню  «FotoInform»  повідомили у ВЗГ УМВС Кіровоградської області

Вся біда в тому, що основна маса людей не задумується про цей, здавалося б, дріб'язок, згадуючи про своє майно лише тоді, коли не знаходить у сумці або рюкзаку улюблений мобільний телефон.

Не слід зберігати та переносити важливі для Вас речі в поліетиленових пакетах. Ненадійне місце й кишеня куртки або сумочки, що відкрита чи не фіксується рукою. Все необхідне треба покласти хоча б у внутрішню кишеню й закрити її на блискавку.

Усе той же стільниковий телефон, якщо він гойдається на мотузці, нехай навіть дуже міцній, чи зафіксований на ремені, може бути легко зрізаний кишеньковим крадієм.

Зловмисник завжди діє після спостереження за вами. Він безпомилково визначає людину, що замислилася. Працюють такі злодії не поодинці: у їх «бригаді» нараховується мінімум 3-4 чоловіки. Один з них знаходить жертву, що десь у людному місці «засвітить» свій гаманець. Другий скоює крадіжку, передаючи предмет третьому, і так далі.

Загальноміський транспорт, який у час пік переповнений пасажирами, що, як правило, поспішають, та при цьому втрачають пильність, просто знахідка для крадіїв. У тисняві легким заробітком для них стають в основному мобільні телефони й гаманці.

Міста найбільш піддані подібному виду злочинності, тому що тут великий наплив приїжджих, і досить часто із сільської місцевості. Це громадяни, які не звикли до таких людських потоків. Їм складно зорієнтуватися, тому вони у числі перших потрапляють під пильне око кишенькових злодіїв.

Легким заробітком для зловмисників стають і туристи. Їхня безпосередня поведінка й голосні бесіди іноземною мовою одразу привертають увагу, і як результат – втрата дорогих фотокамер, документів та грошей.

Тому працівники міліції звертаються до усіх жителів та гостей області з проханням завжди бути пильними, аби не стати жертвою кишенькових крадіїв, а у разі скоєння стосовно Вас злочину, негайно телефонувати за номером «102».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool