Будьте обережні на водоймах взимку

Грудень 02, 2011 | Новини | Переглядів: 2022 | Коментарі: 0

Випадок зі щасливим кінцем трапився днями у Знам'янському районі: четверо чоловіків вийшли на вкриту першою тонкою кригою водойму аби порибалити. Про це Інтернет-видання  «FotoInform» повідомили в  Управлінні МНС та Управлінні Держтехногенбезпеки в області. 

Лід звісно ж не витримав – рибалки опинилися у воді. На щастя, все трапилося на очах у випадкового перехожого, який викликав рятувальників. Відчайдух врятували. Та, на жаль, не завжди такі історії закінчуються добре.
Вкриті кригою водойми були і залишаються місцями небезпеки, де гинуть люди зимової пори. Переконливе прохання до всіх - не ставтесь легковажно до правил безпеки на льоду. Безпечним вважається лід: для одного пішоходу - товщиною не менше 7 сантиметрів; для обладнання ковзанки - не менше 10-12 сантиметрів (масове катання - 25 сантиметрів); масова переправа пішки може бути організована при товщині льоду не менше 15 сантиметрів.
Перевіряти міцність льоду можна за допомогою палиці. Якщо після першого удару палицею на поверхні з'являється вода, не ризикуйте виходити на кригу. Ні в якому разі не перевіряйте міцність льоду ударом ноги. Якщо після того, як ви зробили перші кроки, лід почав тріщати та з'явилися характерні тріщини - негайно повільно, не відриваючи ступні від поверхні, повертайтеся на берег.
І декілька порад для любителів зимової підлідної риболовлі: не виходьте на тонку кригу, не допускайте великого скупчення людей в одному місці, не робіть лунки одна біля одної і завжди майте при собі міцну мотузку 12-15 метрів завдовжки з петлею на одному кінці й тягарем на іншому, тримайте поруч з лункою дошку або велику гілку.
Перед тим як ступити на тонкий лід, краще подумайте чи варто наражати себе на небезпеку.
Батьки, пильнуйте своїх дітей, не дозволяйте їм без вашого нагляду гратися поблизу річок та ставків. Пам’ятайте, що навіть хвилинний недогляд за дитиною може принести у сім’ю невимовне горе.
Цінуйте власне життя, бережіть себе та своїх рідних і ніколи не нехтуйте застереженнями фахівців.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool