Борг ОКВП «Дніпро-Кіровоград» перед енергопостачальною компанією перевищує 32 мільйони гривень

Липень 17, 2013 | Новини | Переглядів: 872 | Коментарі: 0

Адміністрація ПАТ «Кіровоградобленерго» стурбована ситуацією, що склалася з розрахунками за спожиту електроенергію обласного комунального виробничого підприємства «Дніпро-Кіровоград».

 За 2012 рік і першу половину 2013 року ОКВП «Дніпро-Кіровоград» заборгувало енергопостачальній компанії більше 32 мільйонів гривень.

Обставини, в яких опинилося підприємство-боржник, дозволяють йому щомісяця сплачувати лише половину вартості спожитої електроенергії. Усвідомлюючи важливість стабільної роботи підприємства, яке в області надає більше 80% послуг з централізованого водопостачання і водовідведення, ПАТ «Кіровоградобленерго» довгий час ішло назустріч ОКВП «Дніпро-Кіровоград», даючи можливість винайти шляхи вирішення проблеми. На превеликий жаль, ситуація так і не стабілізувалася, що врешті-решт призвело до накопичення такого значного боргу, який нині складає більше 55% загальної заборгованості за спожиту електроенергію в області.

Зауважимо, що ПАТ «Кіровоградобленерго» сповідує принцип повного та своєчасного розрахунку з державним підприємством «Енергоринок» за куповану електроенергію. Таким чином, тягар заборгованості ОКВП «Дніпро-Кіровоград» ліг на ПАТ «Кіровоградобленерго». Для того, аби розраховуватися з державою, енергопостачальна компанія змушена залучати кредитні кошти.

Нині ресурси, які дозволяли ПАТ «Кіровоградобленерго» нести цей фінансовий тягар замість підприємства-боржника, вичерпано. В той же час перспектива погашення заборгованості є досить примарною. Існує цілком реальна загроза порушення графіків розрахунків з ДП «Енергоринок», що в свою чергу потягне не лише застосування до ПАТ «Кіровоградобленерго» штрафних санкцій, а й може призвести до обмеження електропостачання області. Мабуть, не варто зайвий раз пояснювати, чим це може обернутися для промисловості, сільського господарства, бюджетної й соціальної сфер та населення Кіровоградщини.

Враховуючи те, що ОКВП «Дніпро-Кіровоград» знаходиться в спільній власності територіальних громад сіл, селищ та міст області, ПАТ «Кіровоградобленерго» звертається до керівництва області з проханням втрутитися в ситуацію і посприяти погашенню заборгованості водопостачального підприємства та нормалізації його поточних платежів за спожиту електроенергію.

Адміністрація ПАТ «Кіровоградобленерго».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool