Богдан Андрющенко: Сільгоспвиробники розпочали жнивну кампанію

Липень 01, 2011 | Новини | Переглядів: 1600 | Коментарі: 0

Під час розширеного засідання колегії облдержадміністрації заступник голови облдержадміністрації проінформував про стан підготовки до проведення в області збирання ранніх зернових та зернобобових культур.

За словами Богдана Андрющенка, програмою економічного і соціального розвитку області у 2011 році передбачено забезпечити валове виробництво зерна в обсязі 2 570,3 тис. тонн, з яких: 633 тис. тонн - соняшнику, 677,4 тис. тонн - цукрових буряків, 443,4 тис. тонн – картоплі та 238,4 тис. тонн – овочів.
Заступник голови облдержадміністрації зазначив, що збирання ранніх зернових і зернобобових культур планується провести за 14 робочих днів. Для того, щоб зерно було вчасно привезено на склади, а врожай – збережено, в області сертифіковано 52 підприємства, загальною місткістю понад два мільйони тон.

За інформацією заступника голови облдержадміністрації, аграрії області вже розпочали жнивну кампанію. Наразі намолочено 4,3 тис. тон зерна та 1,5 тисяч тон ячменю.
За останніми даними в господарствах області налічується 2700 зернозбиральних комбайнів, рівень готовності яких становить 98 %. У поточному році сільгосппідприємствами закуплено 36 комбайнів на суму 32,3 млн. грн.
Відповідно до прогнозних розрахунків проведення збирання врожаю ранніх зернових культур середнє навантаження на один комбайн по області складає 232 га.
Найбільша навантаженість на один зернозбиральний комбайн припадає в господарствах Устинівського (294 га), Компаніївського (265 га) та Долинського (262 га) районів. Для проведення збирання врожаю в оптимальні строки слід залучити понад 80 комбайнів з інших регіонів України. На сьогодні вже укладено 26 угод на залучення 43 комбайнів. Робота в цьому напрямку триває.

за матеріалами сайту ОДА


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool