Більше тисячі додаткових місць створено за останні три роки у дошкільних навчальних закладах Кіровоградщини

Червень 25, 2018 | Новини | Переглядів: 936 | Коментарі: 0

Про це повідомив під час щопонеділкової апаратної наради начальник управління освіти, науки, молоді та спорту облдержадміністрації Володимир Таборанський.

Начальник управління відзначив, що в Україні та області протягом останніх років спостерігається позитивна тенденція збільшення кількості дітей дошкільного віку.

Разом з тим, така ситуація призводить до виникнення черг та перевантаженості груп у діючих дошкільних навчальних закладах. Саме тому, на території області за останніх 3 роки було відкрито 20 закладів дошкільної освіти у населених пунктах сільської місцевості. Також, у дитячих садочках додатково відкрито 25 груп. Загалом, за цей час було створено 1114 місць. Це дозволило суттєво зменшити напругу, що виникла у процесі влаштування дітей до дошкільних навчальних закладів області.

Володимир Таборанський повідомив, що велику роботу було проведено й у напрямку покращення матеріально-технічного забезпечення дитячих садочків. Так, у 2017-му році на придбання обладнання та проведення ремонтів у ДНЗ було направлено чималу суму – більше 20 млн. грн. За ці кошти утеплено фасади, відремонтовано покрівлі, системи опалення, харчоблоки, а також придбано дидактичне обладнання та іграшки. Окрім цього, біля дитячих установ було встановлено 25 сучасних ігрових майданчиків.

Він також відзначив, що завдяки вжитим заходам, більшість діючих груп у ДНЗ вдалося розвантажити. Так, якщо у 2015-му році на 100 наявних місць в середньому по області припадало 111 малюків, то на сьогодні цей показник складає 107 дітей. Окрім того, дошкільною освітою вдалося додатково охопити 3% дітей, які раніше перебували вдома. Таким чином, на сьогодні показник охоплення дітей дошкільною освітою в області є на 8% вищим ніж в середньому по Україні, а за показником доступності та якості дошкільної освіти Кіровоградщина посідає 7-ме місце у державі.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool