Більше коштів субвенції із Держбюджету-2016 отримають громади, що об’єднались із сільськими територіями - Геннадій Зубко

Лютий 09, 2016 | Новини | Переглядів: 802 | Коментарі: 0

У Державному бюджеті на 2016 рік передбачено субвенцію 1 млрд. грн. на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

Ці кошти розподілятимуться в залежності від площі сільської території та сільських жителів - чим більша кількість сільських жителів та площа сільської території тим більший обсяг субвенції для об’єднаної територіальної громади.

Про сказав Віце-прем'єр-міністр України - Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко під час круглого столу «100 днів об’єднаних територіальних громад: здобутки, проблеми, перспективи».

«Субвенція надається для створення, модернізації інфраструктури об’єднаної територіальної громади. Ці кошти можуть витрачатись на нове будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів інфраструктури, що належать до комунальної форми власності», - пояснив Геннадій Зубко.

За його словами, йдеться про створення Центрів надання адміністративних послуг, сучасних систем організації управління громадою - комунікаційних мереж, баз даних, систем оповіщення населення громади.

Об’єднані громади зможуть також провести реконструкцію, переобладнання, перепрофілювання будівель бюджетних установ для використання чи адаптації до нових повноважень та потреб громад з обов’язковим застосуванням енергозберігаючих технологій.

Геннадій Зубко додав, що кошти субвенції можна спрямувати на фінансування об’єктів інфраструктури – доріг, мостів, переходів, аби покращити доступність жителів об’єднаної територіальної громади до об’єктів та установ у яких надаються адміністративні, соціальні та інші послуги. Провести роботи з благоустрою, будівництва водогонів, систем водовідведення, збирання та утилізації твердих побутових відходів.

Громади на ці кошти також зможуть закупити транспортні засобі для підвезення дітей до навчальних закладів, спецтехніку для комунальних підприємств, пожежну і спеціальну рятувальну техніку та пожежно-рятувальне оснащення.

Прес-служба Віце-прем’єр-міністра України


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool