Більше 10 тисяч чорнобильців перебувають на диспансерному обліку в лікувально-профілактичних закладах області.

Квітень 24, 2012 | Новини | Переглядів: 1075 | Коментарі: 0

Про надання медичної допомоги постраждалим внаслідок Чорнобильської катастрофи, які проживають на Кіровоградщині, поінформувала під час прес-конференції заступник начальника управління охорони здоров'я облдержадміністрації Наталія Горбенко.

Вона зазначила, що сьогодні в області активно реалізуються заходи, спрямовані на своєчасне надання безкоштовної медичної допомоги особам, постраждалим внаслідок аварії на ЧАЕС.

 - Чорнобильцям приділяють особливу увагу в усіх медичних закладах, - повідомила Наталія Горбенко. Зокрема у спеціалізованих лікувальних закладах області для надання медичної допомоги постраждалим на ЧАЕС виділено 340 ліжок.
За словами Наталія Горбенко, протягом 2011 року 7 тисяч чорнобильців, які проживають в області, отримали амбулаторну допомогу, в стаціонарі лікувались більше 2 тисяч постраждалих.
Першочергова увага приділяється профілактичним оглядам чорнобильців. Минулого року такими оглядами охопили 94% дорослих та 98% дітей, які мають статус постраждалих внаслідок аварії на ЧАЕС. За результатами профоглядів, експертна комісія, яка діє на базі обласної лікарні, визнала інвалідами більше 1300 чорнобильців, які проживають в області.
Наталія Горбенко запевнила, що медичні працівники області й надалі докладатимуть максимум зусиль аби постраждалі внаслідок чорнобильської катастрофи були забезпечені доступним та якісним медичним обслуговуванням.
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool