Безпека у лісах та на водоймах області - пріоритетний напрямок роботи

Травень 31, 2012 | Новини | Переглядів: 1115 | Коментарі: 0

Літо для більшості жителів області – довгоочікувана пора відпочинку. А працівників екстрених служб природне бажання громадян відпочити на лоні природи спонукає до роботи у режимі підвищеної готовності.

Тому протидія лісовим пожежам, запобігання загибелі на воді та стан пожежної безпеки дитячих оздоровчих таборів, а також робота Системи 112 – такі теми до обговорення стали ключовими на прес-конференції в обласному управлінні МНС.
Спільно запобігають лісовим пожежам на території області рятувальники та працівники лісогосподарських підприємств. Наталія Ревенко, перший заступник начальника обласного управління лісового та мисливського господарства, розповіла, що на даний момент лісівниками перекрито 93 позапланові лісові дороги та створено 175 км мінералізованих смуг. Активно лісівники працюють і з дітьми – в області діють шкільні лісництва, а тому діти практично допомагають у лісах та з повагою ставляться до навколишнього середовища. Є в розпорядженні у лісогосподарських підприємств і декілька пожежних автомобілів.
- Але на випадок виникнення лісових пожеж на цілодобовому чергуванні перебувають 65 одиниць техніки та близько 270 чоловік пожежно-рятувальних та аварійно-рятувальних підрозділів області, - зазначив помічник начальника ТУ МНС в області з питань взаємодії із органами державної влади, ЗМІ та зв’язків з громадськістю підполковник служби цивільного захисту Микола Леськів. Також забезпечено готовність до гасіння лісових пожеж 80 пожежно-рятувальних автомобілів з великим запасом води. До ліквідації великих лісових пожеж може залучатися і авіація – у разі її залучення визначено місця посадки, природні та штучні водойми для забору води пожежними вертольотами.
Однією з основних причин виникнення пожеж у лісах залишається людський фактор. Щоб протидіяти йому, рятувальники та лісівники проводять рейди з виявлення порушників пожежної безпеки. Найближчим часом такий рейд заплановано в Онуфріївському та Світловодському районах. До участі в рейдах Микола Леськів запросив і представників ЗМІ.
Тему безпечного відпочинку, але вже на водоймах, продовжив в.о. заступника начальника управління Держтехногенбезпеки підполковник служби цивільного захисту Сергій Бакай. Завдяки проведеній роботі в напрямку запобігання та попередження нещасних випадків на водних об’єктах в області спостерігається тенденція до зменшення кількості загиблих на воді, про що свідчать статистичні дані (у 2009 році по області на воді загинуло 62 особи, у 2010 – 61 особа, у 2011 – 53 особи). Протягом нинішнього року на водоймах області загинуло 12 осіб. Щоб запобігти загибелі громадян на воді, за ініціативи управління Держтехногенбезпеки підготовлено розпорядження голови облдержадміністрації, яким затверджено основні заходи щодо рятування людей на водних об’єктах у весняно-літній період.
На сьогодні в області 28 місць масового відпочинку людей на воді приведено у відповідність до вимог Правил охорони життя людей на водних об’єктах України та з їх власниками укладено угоди на аварійно-рятувальне обслуговування аварійно-рятувальною службою оперативного реагування Кіровоградської області.
Не применшують управління МНС та Держтехногенбезпеки і значення масово-роз’яснювальної роботи для жителів області. У засобах масової інформації постійно висвітлюються результати спільних рейдів на водоймах та питання безпеки відпочинку і поводження на водних об'єктах.
Наголосив Сергій Бакай і на результатах перевірок дитячих оздоровчих таборів. На теперішній час 7 об’єктів дитячого відпочинку та оздоровлення, які працюють в області, приведено у належний протипожежний стан. Управлінням Держтехногенбезпеки в області встановлено відповідний контроль за дотримання належного протипожежного режиму у цих закладах.
Про переваги служби єдиного диспетчерського виклику – Системи 112 розповів помічник начальника Територіального управління МНС в області Микола Леськів. Завдяки такій системі всі дзвінки, що стосуються порушення сфери нормальної безпечної життєдіяльності населення, надходитимуть до єдиного пункту управління. Висококваліфіковані оператори, які будуть приймати дзвінки, зможуть оперативно й професійно вирішити, які сили й засоби необхідно направити для вирішення чи ліквідації будь-якої ситуації. На території обласного управління МНС проводяться внутрішньо оздоблювальні роботи оперативно-координаційного центру, тут і буде розміщуватися оперативно-диспетчерська служба за єдиними номером 112. Впровадження Системи єдиного виклику заплановане в Україні протягом нинішнього та 2013 року. Відносно Євро-2012, яке буде тривати з 8 червня по 1 липня, то МНС України було розроблено програму вивчення спеціалізованого курсу англійської мови щодо підготовки диспетчерів та працівників оперативно-координаційного центру служби «101», тому всі працівники оперативно-диспетчерської служби «101» області на базі мовного центру КДПУ ім. Винниченка вивчили таку спеціалізовану програму для фахівців відповідного спрямування.
На завершення прес-конференції, представники управлінь МНС, лісового та мисливського господарства, Держтехногнебезпеки, через ЗМІ звернулися до громадян із проханням бути відповідальними на природі та біля водойм. Адже зі свого боку ці відомства роблять усе належне. Жителям області лишається лише підтримати їх у цьому починанні.

Прес-служба ТУ МНС в області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool