Безпека руху дітей влітку - головне завдання працівників Державтоінспекції Кіровоградщини!

Червень 18, 2013 | Новини | Переглядів: 920 | Коментарі: 0

У розпалі літні шкільні канікули. Головне під час літнього відпочинку дітвори - максимально відпочити, засмагнути, познайомитись з новими друзями, набратися нових вражень…

У свою чергу, дорослим слід подбати про безпеку дозвілля своїх чад. Працівники ДАІ не залишаються осторонь від організації відпочинку дітей. Адже школярі організованими групами мандрують у різні куточки нашої держави до місць оздоровлення та відпочинку, пам’яток культури та мистецтва тощо.
На виконання вимог наказу МВС України від 09.05.2013 №439 «Про проведення загальнодержавних оперативно-профілактичних заходів «Літо-2013» та з метою забезпечення безпечного відпочинку дітей, запобігання вчинення ними адміністративних правопорушень, профілактики дитячого дорожньо-транспортного травматизму в період літнього оздоровчого сезону, працівниками Державтоінспекції краю організовані проведення зовнішнього огляду транспортних засобів, що плануються задіювати для перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку, оздоровлення та на екскурсії, на предмет їх технічної справності, комплектації, наявності у їх водіїв посвідчень водія відповідної категорії, необхідного водійського стажу.
Під час нагляду за дорожнім рухом нарядами ДПС ДАІ здійснюється контроль за дотриманням водіями транспортних засобів, що перевозять організовані групи дітей, правил дорожнього руху, безпеки пасажирських перевезень, виявляються та припиняються факти перевезень організованих груп дітей без оформлення необхідних документів, здійснення таких перевезень у нічний час доби.
При отриманні відповідних заявок працівники ДАІ здійснюють безоплатне супроводження патрульними автомобілями транспортних засобів з організованими групами дітей до місць відпочинку і оздоровлення та у зворотному напрямку.
Державтоінспекція нагадує! Шановні дорослі учасники дорожнього руху! Літні шкільні канікули тривають. Пам’ятайте, що від нас з вами залежать життя та здоров’я наших малюків! Не забувайте про те, що правила поведінки на вулицях і дорогах важливо прищеплювати з раннього дитинства! Лише спільними зусиллями ми збережемо життя та здоров’я наших дітей під час їх участі у дорожньому русі!


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool