Безпека при користуванні електроприладами

Лютий 25, 2014 | Новини | Переглядів: 1250 | Коментарі: 0

Вчасно відключайте електроприлади від мережі. Постійно працювати може тільки холодильник та автономний опалювач.

Пам’ятайте, що просто «клацнути» вимикачем недостатньо. Телевізор, комп'ютер, музичний центр, мікрохвильова піч нерідко залишаються в «режимі очікування»: начебто прилад вимкнений, та на панелі світиться маленький індикатор. При цьому багато вузлів приладу перебувають під напругою. Перед сном або виходячи з будинку такі прилади потрібно обов'язково відключити від мережі.
Не можна підключати в одну розетку багато електричних приладів. При занадто високому навантаженні ізоляція схованих у стіні електричних проводів може пошкодитися, що приведе до короткого замикання й пожежі. До цього може призвести і несправність електроприладів.
Не користуйсь електроприладами з ушкодженою ізоляцією.
При відмові приладу негайно вимкніть його та відключіть з розетки.
Не накривайте торшери й настільні лампи газетами або тканиною, щоб зробити з лампи «нічник»: тканина, особливо синтетична, або папір можуть зайнятися.
Нагрівальні прилади - праска, камін, чайник - повинні стояти на підставках з негорючих матеріалів, що не проводять електричний струм. Електричну праску та інші нагрівальні прилади не можна класти до місця зберігання, поки вони повністю не охолонуть.
Не торкайтесь електричних розеток і працюючих електроприладів вологими руками. Зокрема, це стосується фена для сушіння волосся, яким звичайно користуються у ванній кімнаті.
Ніколи не намагайтесь самостійно усунути несправність в електроприладах.
Перегорілі лампочки в люстрі, настільній лампі, торшері заміняйте після того, як вимкнули освітлювальний прилад.
Запах тліючого пластику може означати, що почала плавитись ізоляція. У цьому випадку потрібно негайно вимкнути всі електроприлади і лампочки. Обережно доторкніться до розеток - чи не гарячі вони. Якщо кришка розетки нагрілась, більше не користуйтесь нею, поки не буде встановлено причину нагрівання.
Не ремонтуйте нічого самостійно - ураження електричним струмом дуже небезпечне і у деяких випадках може фатальні наслідки. Викликайте кваліфікованих спеціалістів, які відремонтують вам всі електроприлади, що вийшли з ладу.
Пам’ятайте! Електричний струм може бути дуже небезпечним!

НМЦ ЦЗ та БЖД Кіровоградської області
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool