Безпека пасажирів понад усе!

Травень 17, 2012 | Новини | Переглядів: 1178 | Коментарі: 0

На території Кіровоградської області розпочалася загальнодержавна операція «Автобус-2012» Про це Інтернет-виданню  «FOTOINFORM» повідомили у ВЗГ УДАІ УМВС Кіровоградської області  

Не підлягає сумніву факт: займаючи пасажирське місце в автобусі чи маршрутному таксі, громадянин має право на безаварійну та безпечну поїздку!

А причин для стурбованості вистачає, адже з появою на наших дорогах перевізників різних форм власності непокоїть проблема гарантування безпечного перевезення пасажирів на їхніх маршрутах.
Вже з початку року з вини водія автобусу на території області сталася дорожньо-транспортна пригода, в наслідок якої 1 особа постраждала. Також за участю маршрутних транспортних засобів трапилося 3 незначних дорожньо-транспортні пригоди, в яких транспортні засоби отримали механічні ушкодження. Виявлено та припинено 3 факти керування транспортними засобами у нетверезому стані водіями цієї категорії.
Саме з метою попередження дорожньо-транспортних пригод з вини водіїв пасажирського автотранспорту, забезпечення безпеки перевезень пасажирів, зміцнення транспортної дисципліни водіїв та підвищення технічної готовності автотранспорту, призначеного для перевезення людей, у тому числі й під час перевезення організованих груп дітей до місць відпочинку, а також автобусів залучених до перевезення пасажирів у містах проведення ЄВРО-2012, на території Держави у період з 14 травня по 5 червня 2012 року проводиться комплекс профілактичних заходів на пасажирському автотранспорті «Автобус 2012».
Під час проведення перевірок пасажироперевізників особлива увага Державтоінспекції області приділяється питанням забезпечення проведення контролю технічного стану транспортних засобів та виявлення технічно несправних автобусів, у тому числі з несправним або заблокованим аварійним виходом, з незаконно встановленими додатковими місцями для сидіння, переобладнаних для роботи на газовому паливі з порушенням вимог законодавства.
Одним із напрямків проведення заходів являється забезпечення проведення контролю технічного стану транспортних засобів, що планується залучати до перевезення пасажирів у містах проведення ЄВРО-2012, у тому числі з використанням мобільних діагностичних пунктів ДАІ. Організовується проведення інструктажів з водіями зазначених транспортних засобів з питань безпечної експлуатації рухомого складу та дотримання ними правил дорожнього руху.
При виникненні аварійно небезпечної ситуації з пасажирським транспортом тяжкість наслідків може бути надзвичайною, оскільки в салоні перебуває відразу значна кількість людей. Тому водіям транспортних засобів, які здійснюють пасажирські перевезення, варто пам’ятати, що вони відповідають за життя і здоров’я своїх пасажирів!
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool