Банки не мають права встановлювати високі комісії при розрахунках за комунальні послуги?

Травень 24, 2016 | Новини | Переглядів: 1000 | Коментарі: 0

Антимонопольний комітет України, який мав би слідкувати за ціноутворенням в Україні, повністю “закрив очі” на розмір одноразової комісії, яку встановлюють банки при оплаті пенсіонерами, приміром, комунальних послуг.

Відтак, банки на власний розсуд користуються монопольним положенням, щоразу коригуючи розмір комісії у бік зростання, тому ситуація набула абсурдних характеристик: при оплаті квитанції за газопостачання, приміром, на 150 грн., банк бере комісію, розміром 7 грн.

Світловодська міська організація Партії Пенсіонерів направила депутатський запит щодо правомірності такої банківської діяльності і отримала відповідь прем’єр – міністра України Володимира Гройсмана, з якої випливає, що банки не мають права встановлювати такі високі комісії при розрахунках за комунальні послуги.

У листі йдеться про те, що “Відповідно до вимог пункту 9 Порядку проведення розрахунків за природній газ, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України, від 30 вересня 2015 р. № 792 “Про забезпечення проведення розрахунків за спожитий природний газ”, оплата послуг щодо приймання платежів від побутових споживачів банківськими установами та підприємствами поштового зв’язку здійснюється газопостачальними підприємствами.

У зв’язку із цим ПАТ “Державний ощадний банк” доручено забезпечити безумовне виконання вимог пункту 9 згаданого порядку”.

В свою чергу, голова Партії Пенсіонерів України Микола Кукуріка повідомив, що у минулому році банки заробили на одноразових комісіях понад 30 млрд. грн.

“Для прикладу наведу цифри: цього року на субсидії в Україні виділили з бюджету 34 млрд. грн., а фінансові установи фактично заробляють таку ж суму на нелегальних операціях, контроль яких ігнорується і Антимонопольним комітетом, і українським законодавством.”, - повідомив Микола Кукуріка.

Нагадаємо, раніше Партія пенсіонерів повідомляла про те, накопичувальна пенсійна система здатна повторити крах системи ощадних книжок.

Інформаційний відділ Партії Пенсіонерів України.


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool