Аншлаг у Кропивницькому: «Росинка» зібрала друзів та випускників для подорожі та святкування

Травень 18, 2017 | Новини | Переглядів: 1079 | Коментарі: 0

На сцені кіровоградського обласного музично-драматичному театру ім. М. Кропивницького відбулась заключна частина святкування 35-річного ювілею народного танцю «Росинка».

 

 

Концертна програма «На крилах мрій» зібрала повний аншлаг. Родзинкою свята став навколосвітній рейс. Випускники та вихованці «Росинки» разом з глядачами відправилися у мандрівку близько двома десятками країн світу, кожна «зупинка» подорожі відзначилась яскравим хореографічним номером, який характеризував народ країни, до якої мандрівники завітали. Танцюристи продемонстрували не тільки улюблені публікою номери, але й прем’єри.

Як розповіла нам художній керівник, відмінник освіти, кавалер ордена княгині Ольги, заслужений працівник культури України Галина Чайковська: «Я завжди надихаюсь бажанням дітей працювати. Ми не просто ставимо танці, ми багато говоримо через язик жестів Цей проект виник ще 5 років назад. Мені хотілось показати, що на цій великій, гарній планеті люди усі однакові – люди, які хочуть добра, любові, миру. Нашою програмою ми призиваємо усі народи до миру. Цікавим є те, що серед продемонстрованих номерів не лише мої постановки, а й постановки наших випускників. Багато хто з наших випускників танцює за кордоном, в круїз них лайнерах…вони пам’ятають про «Росинку», приїжджають та дарують постановки».

Серед випускників-учасників концерту ми зустріли Вікторію Синицю. Вона завершила навчання в колективі 5 років тому. Хореографія не просто є улюбленою справою, а стала для дівчини професією: «Працюю на круїзному лайнері, - поділилась танцівниця. – Я дякую «Росинці» за мій розвиток. Це не просто колектив, це велика, дружня родина. Тут нас навчили бути не просто гарними танцюристами, а справжніми людьми».

Артистизм танцюристів, цікаві поставки, яскраві костюми, відточені рухи, емоції добра, позитиву – так коротко можна описати концерт. Пануюча на заході атмосфера говорила про те, що цей захід зібрав родину «Росинки». Кожен виступ супроводжувався щирою реакцією публіки та голосними оплесками. Навіть найвибагливіші глядачі – діти, спостерігали за дійством затамувавши подих та з посмішками.

По завершенню концертної програми настав час вручення подарунків та привітань. Ювілярів привітали представники обласної та міської влади, батьки вихованців, випускники, друзі та колеги колективу. Відзначимо, що Народний депутат України Олександр Горбунов вручив керівникові «Росинки» Галині Чайковській грамоту та медаль Верховної Ради України «За особливі заслуги перед Українським народом».


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool