Анонс заходів Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва з 13 по 19 жовтня

Жовтень 13, 2014 | Новини | Переглядів: 923 | Коментарі: 0

13 жовтня відділ мистецтв представить книжкову виставку «Козацтво у мистецтві» присвячену Дню українського козацтва. Цей день — данина всім козакам, які зробили величезний внесок у формування української народності.

Саме виникнення козацтва допомогло консолідувати українців в боротьбі проти численних ворогів, які в 15-17 століттях неодноразово намагалися завоювати українські землі.
13 жовтня відділ абонемента представить книжкову виставку «Час згадати нашу славу, брате». Кожен в Україні чув про козаків. Про них написано багато наукових книжок і художніх творів, знято фільмів. Про козацький рід і його ватажків говориться в урочистій пісні нашої держави – гімні України. Тож дана книжкова виставка присвячена Дню українського козацтва.
13 жовтня у відділі популяризації книги та змістовного дозвілля молоді буде представлена книжкова виставка «М. Лермонтов – поет своєї епохи» .У жовтні виповнюється 200 років з дня народження Михайла Юрійовича Лермонтова – видатного російського поета, прозаїка, драматурга. Лермонтов з любов'ю ставився до України та її народу. З його творчістю був добре ознайомлений Т. Шевченко, а І. Франко вважав Лермонтова корифеєм російської поезії. Його твори перекладали М. Старицький, І. Франко, Олена Пчілка, П. Грабовський та багато інших.
13 жовтня о 13.00 працівники відділу популяризації книги проведуть урок-подорож «Відкриваємо Європу». Учасники заходу дізнаються про Європейський континент, великі міста Європи, країни Європейського Союзу, історію створення Євросоюзу, а по закінченні про важливість вступу України до Європейського Союзу.
14 жовтня, на свято Покрови Пречистої Богородиці, в нашій державі відзначається День українського козацтва. Протягом дня у приміщенні бібліотеки буде проходити День інформації на тему: «Козацька слава не забута». Користувачі бібліотеки матимуть змогу ознайомитись з різноманітними книжковими виставками та відвідати пізнавальні заходи.
О 14.00 відбудеться краєзнавча зустріч «Наше коріння проросло з козацтва». Учасники заходу Сергій Шевченко, кандидат історичних наук, доцент кафедри всесвітньої історії Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка та Михайло Шульга, екскурсовод Кіровоградського краєзнавчого музею.
О 15.10 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді запрошують дізнатися про секрети козацької кухні в рамках мультимедійного журналу «Музей козацької страви: кулінарні традиції ХІV століття».
Також охочі зможуть відвідати бібліографічний урок: «Як знайти літературу по краєзнавству в каталогах та картотеках».
14 жовтня о 8.00 працівники відділу мистецтв проведуть калейдоскоп ввічливості «У світі етикету». Етикет – це зібрання правил поведінки, притаманних певним соціальним колам, а в переносному значенні – це сама форма поведінки. А які існують види і правила етикету користувачі дізнаються безпосередньо під час заходу.
14 жовтня о 8.00 та 15 жовтня о 13.30 працівники відділу сприяння технічній творчості молоді проведуть урок безпеки «Живи у безпеці». Мета заходу пропаганда здорового і безпечного способу життя, виховання здорового покоління зі сформованою культурою безпечної поведінки, привернення уваги громадськості до проблем безпеки людини.
14 жовтня о 13.45 у відділі популяризації книги та змістовного дозвілля молоді відбудеться чергове засідання «Школи доброти». Працівники відділу проведуть гру-лабіринт під назвою «Гнів-поганий порадник». Гнів має страшну силу. Він – як маленька іскра, з якої може розгорітися величезна пожежа. Тож як приборкати свій гнів? Відповідь на це питання дізнаються всі хто завітають на захід.
15 жовтня о 14.00 у відділі мистецтв відбудеться творча зустріч «Вуличні музиканти». Учасниками заходу стануть молоді талановиті музиканти Максим Кондратенко та Михайло Нідзельский. Під час зустрічі хлопці розкажуть про проект «Акустична п’ятниця», який вони організовували влітку на вулицях нашого міста та про власні творчі досягнення. Також хлопці хіти відомих українських виконавців та авторські пісні.
16 жовтня працівники відділу популяризації книги проведуть чергове заняття лекторію «Молодь і право». Цього разу в рамках заходу відбудеться бесіда на тему - «Торгівля людьми, як порушення прав людини». Серед найболючіших порушень прав людини в сучасному світі актуальним є злочин, який має багато назв та облич - "біле рабство", "торгівля людьми", "контрабанда людьми". Він має довге історичне коріння. Але наприкінці XX століття з ним зіткнулася і незалежна Україна. Про все це ітиме мова під час засідання лекторію.

19 жовтня з 12.00 до 15.00 в черговий раз відбудеться засідання студії творчого настрою «фАРТ». Цього разу працівники бібліотеки навчать Вас створювати фіалки з бісеру. Кожній людині подобаються квіти. Одні вважають за краще троянди, інші соняшники, хтось любить тюльпани, а комусь подобаються фіалки. Ці рослини завжди радують око, тільки от довго зберігати свою красу вони не можуть. Але це можна виправити, зробивши фіалку з бісеру.
Для роботи потрібно мати:
- проволоку для бісероплетіння;
- бісер двох кольорів (зелений обов’язково та інший колір на ваш вибір).

Час та дата проведення заходів може змінюватись. За докладною інформацією звертайтеся до обласної бібліотеки для юнацтва ім. О. М. Бойченка
тел. (0522) 22-66-01
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool