Андрій Райкович зустрівся з ветеранами АТО (ФОТО)

Грудень 05, 2015 | Новини | Переглядів: 1615 | Коментарі: 0

Сьогодні, в День волонтера кіровоградський міський голова Андрій Райкович зустрівся з ветеранами бойових дій в зоні антитерористичної операції, що проводиться на Сході країни, а також з представниками волонтерських організацій.

Мета цієї зустрічі – налагодити тісну взаємодію влади з учасниками АТО, мобілізованими, волонтерами, розробити механізми надання їм дієвої допомоги по різних напрямках.

– Волонтерський рух – це надзвичайно важлива і потрібна справа, – підкреслив Андрій Райкович. – І сьогодні я б хотів почути від представників волонтерських організацій, яке їхнє бачення формату співпраці влади з вами, які нагальні проблеми потребують сьогодні першочергового вирішення. Ми готові надавати вам всіляку допомогу, готові до конструктивної співпраці.

Як зазначали під час зустрічі бійці та волонтери, найбільш актуальні сьогодні питання – це оформлення статусу інваліда війни, виділення земельних ділянок, психологічна підтримка мобілізованих воїнів та їхніх родин. Для того, аби координувати ці питання, ще раніше виникла ідея призначити позаштатного радника міського голови з числа волонтерів або учасників АТО. Але на зустрічі її учасники звернули увагу на те, що питання – досить різнопланові, їх доволі багато, тож краще призначити відразу двох радників – з вирішення питань, пов’язаних з наданням допомоги бійцям на передовій, а також уже тим, хто повернувся зі Сходу. Андрій Райкович підтримав цю ініціативу.

Андрій Райкович зустрівся з ветеранами АТО

Андрій Райкович зустрівся з ветеранами АТО

Також було вирішено створити міський координаційний центр з надання допомоги військовим. До його роботи планується залучити представників військкомату, відомств, закладів, які опікуються питаннями виділення землі учасникам АТО та їхнім родинам, надання медичної, соціальної допомоги. Таким чином, будь-яка проблема, порушена військовими чи волонтерами, буде вирішена максимально швидко і результативно, підкреслив Андрій Райкович.

У свою чергу представники ветеранської організації висловили готовність підтримати міського голову й міську владу в цілому в усіх їхніх починаннях, пов’язаних з відстоюванням інтересів громади – зокрема, в питаннях боротьби із самовільною забудовою зелених зон, незаконного встановлення МАФів й так далі.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool