Андрій Райкович визначив один рік для переходу на європейську модель роботи громадського транспорту у Кіровограді

Грудень 03, 2015 | Новини | Переглядів: 2203 | Коментарі: 0

Тема роботи громадського транспорту у Кіровограді стала предметом обговорення під час наради міського голови Андрія Райковича з керівниками транспортних підприємств обласного центру.

Очільник міста наголосив під час зустрічі, що він наполегливо і послідовно захищатиме інтереси громади в питаннях організації пасажирських перевезень і висловив переконання, що інтереси міста будуть і в центрі уваги перевізників.

Андрій Райкович запевнив учасників зустрічі у своєму повному розумінні того, що сфера пасажирських перевезень у Кіровограді повинна розвиватися, а траснпортні підприємства працювати з прибутком. - Ми маємо бути по одну сотрону барикад, - наголосив міський голова. – І влада і перевізники зацікавлені у тому, щоб створити людям комфортні умови поїздок у громадському транспорті. А вони очікують у першу чергу руху автобусів по графіку, поважного ставлення до пільгових категорій, чемної поведінки і охайності водіїв, безпечних і чистих транспортних засобів.

Хто дотримуватиметься цих базових принципів у своїй діяльності, безперечно матиме шанси на перемогу в конкурсах на право пасажирських перевезень у Кіровограді, запевнив Андрій Райкович. Міський голова проінформував керівників підприємств про хід своїх переговорів щодо виходу на міські маршрути великомісного транспорту і збільшення кількості тролейбусів на вулицях міста. За його словами, передбачається, що 25 автобусів будуть передані ТОВ “Єлисаветградська транспортна компанія” і вони обслуговуватимуть три найбільших і вільних на сьогодні маршрути в обласному центрі. У свою чергу, ТОВ “ЄТК” передасть міській раді 50% уставного капіталу і влада матиме можливість ефективно реалізувати міську програму розвитку пасажирського електротранспорту. Один рік відвів Андрій Райкович для повної переорієнтації на європейську модель роботи громадського транспорту. У цьому випадку транспортні підприємства виконуватимуть свою пряму функцію - перевозитимуть пасажирів за встановленим графіком на визначених маршрутах. Цю послугу замовлятиме міська влада. Всі інші питання організації перевезень, реалізації проїздних квитків вирішуватиме комунальне підприємство.

У Кіровограді обов’язково буде створена Дорожня карта, де буде повна інформація про рух транспорту, пасажиропотоки, стан доріг, наявність зупинок тощо. Збільшення кількості тролейбусів на лініях і великомісних автобусів на маршрутах теж буде вигідним для підприємств, які здійснюють перевезення маршрутними таксі, запевнив директорів Андрій Райкович. По – перше, вони візьмуть на себе левову долю пільгових категорій пасажирів, по – друге, вони зменшать соціальну напругу.

А поки що міський голова попросив керівників підприємств підтримати його ініціативи в транспортній реформі, натомість перевізники отримають надійного партнера в обличчі міської влади і діючу Програму взаємної підтримки.

джерело


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool