Андрій Райкович дав один тиждень на добровільний демонтаж незаконних МАФів

Грудень 09, 2015 | Новини | Переглядів: 2454 | Коментарі: 0

Сьогодні вночі у Кіровограді знову з’явилася ще одна мала архітектурна форма. Торгівельний павільйон “Хот – дог” вже традиційно нишком встановили напроти обласної дитячої лікарні.

Розібратися із ситуацією на місце виїхав міський голова Андрій Райкович у супроводі начальника управління земельних відносин Володимира Пидорича та заступника начальника управління містобудування та архітектури Ірини Мартинової.
Міські посадовці підтвердили, кіоск не має жодних дозвільних документів і на нього немає паспорту прив’язки. Взагалі, відзначила Ірина Мартинова, у цьому довгому ряду торгівельних точок всі дозвільні документи в наявності лише у кіосків “Ятрань” і “Карамелька” – решта встановлені з різними порушеннями.

Поступово до торгівельних рядів підтягнулася і обурена діями підприємців громадськість – учасники АТО була налаштовані достатньо радикально. Вони пропонували міському голові невідкладно демонтувати і вивезти незаконний кіоск геть.
- Звичайно, подібний спосіб встановлення кіосків - це порушення і прояв великої неповаги до свого міста, до громади, - наголосив у розмові з людьми Андрій Райкович. – Але самосуду влаштовувати не будемо. Власників кіоску встановити неможливо, тож я звертаюся публічно до них з пропозицією впродовж тижня самостійно вивезти звідси всі МАФи, які не мають дозвольних документів. Спробуємо почати процедуру шляхом переговорів. Наступного тижня відбудеться засідання міської ради, повідомив очільник міста, де очікується прийняття рішення щодо призупинення на три місяці дії всіх дозволів на встановлення нових малих архітектурних форм для проведення їх інвентаризації. За цей час також будуть узгоджені всі юридичні нюанси проведення процедури примусового демонтажу.

Все ж, Андрій Райкович висловив надію, що здоровий глузд переможе і до знесення кіосків справа не дійде.
- Зараз триває капітальний ремонт приміщень дитячої обласної лікарні, вона змінюється на очах, - звернув увагу міський голова. – Безумовно, лікарня потребує стоянки для автотранспорту, щоб було зручно привозити сюди маленьких пацієнтів. І така стоянка обов’язково тут буде.

Андрій Райкович доручив управлінню містобудування та архітектури невідкладно повідомити власників законно встановлених павільйонів про необхідність перенесення торгівельних точок у зв’язку з облаштуванням паркінгу, а підприємцям запропонувати варіанти нової дислокації їхніх торгових точок.

джерело
 


ПОШИРЮЙТЕ. Коментуйте. Заборонені нецензурна лексика, образи, розпалювання міжнаціональної та релігійної ворожнечі та заклики до насильства.


Завжди в курсі надзвичайних ситуацій, ДТП, аварій, відключень світла, води та теплопостачання. Щоб дізнаватись новини першими, підписуйтесь на нас у YouTube, ТЕЛЕГРАМ та сторінку в Facebook та Instagram.
Сподобалася ця публікація? Не пропустіть наступні публікації і почніть стежити за нашими новинами ПІДПИСАТИСЯ.
Hostpro




Protected by Copyscape DMCA Takedown Notice Search Tool